Rdeči revirji 2017 – petkovi dogodki

18056226_1323654867715763_4745800153858897297_o

V petek, 2. junija 2017, vam na festivalu Rdečih revirjev v Zagorju ponujamo veliko brezplačnih dogodkov.

Živa knjižnica se bo odvijala v gaju pri Kulturnem centru Delavski dom Zagorje. Ostale aktivnosti bodo na lokaciji pri poldnevniku v parku dr. Janeza Drnovška Zagorje ob Savi. V primeru slabega vremena se bodo vse aktivnosti in dogodki iz parka preselile pod zunajno galerijo KC Delavski dom Zagorje.

:: PROGRAM :: 

——————————–

Društvo prijateljev mladine Zagorje: Senzorična pot čutil (celodnevna aktivnost)

Senzorična pot čutil je sestavljena iz različnih naravnih materialov kot so: drva, kamenje, mivka itd. Namenjena je vsem, da se po njej sprehodijo bosi in začutijo različne sestave materialov. Vabljeni!

 

13.00-18.00 – Društvo za trajnostni razvoj Slomo: Živa knjižnica (dogodek)

V Živi knjižnici so knjige ljudje, ki skozi dialog z bralcem ali bralko odpirajo vrata v lastne zgodbe in izkušnje. Živa knjižnica je inovativna metoda, ki skozi aktivni dialog ozavešča, izobražuje o človeških vrednotah in človekovih pravicah, ter deluje kot katerakoli knjižnica. V primeru dežja bo Živa knjižnica potekala v prostorih PUNKT-a, Cesta Borisa Kidriča 2, Zagorje.

 

18.00 – Skupina neodvisnih aktivistov Food not Bombs (aktivnost)

»Hrana, ne orožje« je skupina neodvisnih aktivistov, ki pripravljajo vegansko in vegetarijansko hrano iz sestavin, ki predstavljajo presežek hrane v pekarnah, živilskih trgovinah ter jo skuhajo in na koncu brezplačno delijo vsem mimoidočim. Odkrito zavračajo večinsko trgovino in vladne predpise na področju dostopa do hrane.

 

18.00 – 21.00mARTa in town (razstava)

Marta je umetnica iz Španije, ki je svoje življenje preživela v Madridu. Umetnost je njena strast že od nekdaj. Pri ustvarjanju rada eksperimentira z različnimi barvami, uporablja akrilne barve, večkrat pa s čopičem seže tudi v skodelico s kavo.

 

18.00Knapuske punce (pevski nastop)

Članice društva za preprečevanje osteoporoze ob vseh aktivnostih, ki jih izvajajo, zelo rade tudi prepevajo. Njihov moto je, dobra volja je najbolja. Ko so pele pesmi z rudarsko in zasavsko tematiko, jih je slišala tudi Marija Čop. Priskrbela jim je knapovske šihtne obleke in dobile so ime “Knapuske punce”.

 

19.00Teater Cizamo: Bejbibum (animacija)

Beni na hoduljah in Zupi s svojim otroškim vozičkom, krožita po prizorišču. V vozičku imata prikupnega, a nagajivega rakuna in dojenčka. Poleg tega skrivata v njem še žogice, keglje, balone, kokoši in številna druga preenečenja. Klovnsko obarvana animacija s stalnim sodelovanjem otrok.

 

20.00 –  Jam session (aktivnost)

Jam session je namenjen vsem, ki imajo radi glasbo, ne glede na stopnjo znanja in okus, saj je prav vsak udeleženec lahko soustvarjalec večinoma improvizirane glasbe in ima možnost, da doda svojo noto. Za osnovne kose glasbene opreme (bobni, kitara, bas…) bo poskrbljeno. Vabljeni na dozo ritma in zabave.

 

21.00 –  Dejan Žujić (koncert)

Dejan Žujić se je do zdaj s kitaro v roki v glavnem sproščal po napornih treningih smučarskih skokov. Ker šport vzame veliko časa in energije so pesmi sicer vsa leta nastajale vendar ostale kot idejni osnutek v predalu, žepu športne torbe, kakšni garderobi. Predstavil bo svoj prvi singel »Goreč smehljaj«, pri katerem so sodelovali tudi priznani, izkušeni, slovenski glasbeniki.

Več o ostalih dogodkih si lahko preberete tukaj.

Vabljeni!

rr-logo-200x67