Živa knjižnica Zasavje

V Živi knjižnici so knjige ljudje, ki skozi dialog z bralcem ali bralko odpirajo vrata v lastne zgodbe in izkušnje. Deluje kot katerakoli druga knjižnica: izposoja poteka za določen čas, bralci in bralke pa si lahko, potem ko knjigo preberejo in jo vrnejo, če želijo, izposodijo novo.

Živa knjižnica je inovativna metoda, ki spodbuja razpravo o predsodkih in stereotipih v družbi, prav tako pa doprinaša k razvoju prostovoljstva v organizacijah ter lokalnih okoljih.

Brez naslova

Prva Živa knjižnica Zasavje se bo zgodila v petek, 2. junija 2017 od 13.00 do 18.00 v gaju pri KC Delavski dom Zagorje. Potekala bo kot del letošnjega mednarodnega festivala uprizoritvenih umetnosti Rdeči revirji. V primeru dežja bo Živa knjižnica potekala v prostorih PUNKT, Cesta Borisa Kindriča 2, Zagorje.

Projekt Živa knjižnica Zasavje koordinira Društvo za trajnostni razvoj Slomo, ob podpori Mladinskega centra Zagorje ob Savi, Zadruge Traparij, in Mladinskega centra Litija. Pri projektu sodelujejo prostovoljci vseh omenjenih organizacij.

Perkmandeljc je strašno rad bral knjige. Sploh Žive knjige, tiste, ki jih ne moreš soditi po platnicah. Živa knjižnica Litija je prerasla v formatu in vezavi, nove zgodbe ustvarjamo združeni v Živo knjižnico Zasavje.

Srečno!

Brez naslova

rr-logo