Mladi v Zagorju ob Savi smo za šport

V Mladinskem centru Zagorje ob Savi smo izvedli zaključno srečanje z odločevalci v okviru projekta
Mladi za šport.

Na dogodku so mladi, dijaki 3. letnika zdravstvene nege Srednje šole Zagorje, predstavili pet konkretnih ukrepov, ki bi pripomogli k izboljšanju športne aktivacije mladih na lokalni ravni. Svoje ideje so predstavljali šestim odločevalcev, in sicer direktorici Zavoda za šport Zagorje Samanthi Tini Lovše, predsedniku Odbora za šport Adilu Macanoviću, najmlajšemu občinskemu svetniku Aljažu Jerinu, direktorju Občinske uprave Borivoju Grdenu, predstavnici iz oddelka za družbene dejavnosti in gospodarstvo Občine Zagorje ob Savi Petri Mars ter profesorici iz Srednje šole Zagorje Zdenki Resnik.

Odločevalcem smo na kratko prezentirali projekt ter glavne ugotovitve izvedene ankete, nato pa so jim mladi predstavili pet idej, ki so jih oblikovali na preteklih srečanjih. Njihove ideje so bile; igrišče za odbojko na mivki, notranji bazen, denarne nagrade za mlade športnike, športni dogodek »Prvak zabave« in dostop do ugodnih fitnesov ter športnih aktivnosti za mlade – »Fit po ugodni ceni«.

Odločevalci so mlade obvestili o tem, da bo do realizacije igrišča za odbojko na mivki v zagorski občini prišlo že letos. O ideji notranjega bazena pa so povedali, da gre za veliko finančno investicijo in problem rentabilnosti, a so se strinjali, da bi bila ideja lahko morda v nekaj letih uresničljiva.

Potekala je tudi debata o pomenu zdravega načina življenja med mladimi ter o lastni motivaciji za športno aktivnost in vpliv le-te na počutje tako mlajše kot starejše generacije.

Odločevalci so predlagali, da naj mladi tudi v prihodnosti stopijo v stik z njimi in jim sporočijo svoje ideje, saj so bili priložnosti za tovrstno druženje zelo veseli. Srečanje z odločevalci pa je bila tudi izkušnja dialoga za mlade in hkrati priložnost, da so mladi in njihove potrebe slišani.

Projekt Mladi za šport je sofinanciran s strani Evropske komisije, v programu Erasmus +.

Koordinira ga Zavod za šport Slovenske Konjice, skupaj s partnersko organizacijo Mladinska mreža MaMa. V projektu poleg Mladinskega centra Zagorje sodelujejo tudi MC Brežice, MC Žalec, KŠTM Sevnica in Hiša mladih Ajdovščina.