07.10.2022 | Informator

Obisk Ljube in Draga

LJUBA IN DRAGO:

Hej! Ta petek, 7. oktobra, k nam v Zagorje prihajata Ljuba in Drago. To nista osebi ampak mobilni mladinski center Mladih zmajev, ki se ponavadi zadržuje v Ljubljani in skozi umetnost in kulturo povezuje sosede in soseske. Dostavljata druženja v vsak (pozabljen) kotiček mesta. Sta platforma za upravljanje idej in prostor, kjer lahko si in ne rabiš ničesar kupiti. Prijazen in vključujoč prostor, s prijetno in prijazno notranjostjo ter prepoznavno in robustno zunanjostjo.

Avtobus Ljuba in Drago boš lahko obiskal_a v času našega Dnevnega centra med 15:00 in 18:00 pred mladinskim centrom (igrišče Proletarec). Po 18:00 pa si vabljen_a v MC, da si ogledaš še razstavo “Z Vegove, z ljubeznijo.”

Z VEGOVE, Z LJUBEZNIJO:

 

O razstavi: V letu 2021 smo Mladi zmaji kurirali TAM-TAMovo Ulično galerijo na Vegovi. V roke je bila dana mladim, da skozi svoja čutila prikažejo stanje družbe in jih izrazijo na plakatu. Dela za razstavišče na prostem smo zbirali preko javnega natečaja Odnos. Vsak mesec je komisija izbrala najboljše tri in razobesili smo jih na Vegovi ulici, v Ljubljani.
Konkreten rezultat projekta je 30 umetniških del, interpretacij sedanjosti, ki spodbujajo k ozaveščanju trenutnega stanja ali razmišljanja o trenutku in kraju. S projektom Z Vegove, z ljubeznijo obeležujemo Evropsko leto mladih in rezultate celoletnega ustvarjanja delimo še z drugimi mladimi in mladinskimi centri po Sloveniji ter na ta način ustvarjamo nove odnose. Se srečamo v Zagorju!

 

 

Ta dan vas bomo v sklopu kampanje Time to Move seznanjali tudi z različnimi Erasmus+ in ESC priložnostmi v tujini.