30.08.2022 | Informator

Zaključek projekta: Z roko v roki z želvico Mio

Zagorje ob Savi, 30.8.2022 – v Mladinskem centru Zagorje ob Savi je bil izveden zaključni dogodek solidarnostnega projekta: Z roko v roki z želvico Mio.

Februarja 2021 je solidarnostni projekt povezal skupino 5 mladih, ki so se sprva zaradi koronskih ukrepov srečevali preko aplikacije Zoom, kasneje pa v živo in skupaj spisali solidarnostni projekt. Projekt so prijavili na Movit, nacionalno agencijo programa Evropska solidarnostna enota in za njegovo izvedbo prejeli finančna sredstva. Po odobritvi projekta se je članstvo skupine nekoliko spremenilo, so pa kljub temu sledili realizaciji prvotnih ciljev, poleg razstave in predstave pa je nastala tudi knjižica zin, ki je na voljo v povezavi spodaj.

Mladi so na zaključnem dogodku izvedli predstavo za otroke, ki so praznovali zaključek poletnih počitniških dejavnosti Društva prijateljev mladine Zagorje ob Savi. Otroke je predstava navdušila z zabavnimi dialogi in sporočilom, mladi pa so pridobili izkušnjo dramaturškega nastopa, čigar veščine so krepili v okviru projekta v teater skupini. Na dogodku so otvorili razstavo slik Želvica Mia, ki so jih na podlagi pripovedovanj zgodbe narisali otroci na Torkovih špilih. Razstava je na ogled še nekaj tednov. Zgodba o želvici Mii je plod domišljije mladih, ki z njo ozaveščajo ljudi o solidarnosti in vsakdanji prijaznosti ter pomoči v lokalni skupnosti.

Knjižico zin si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

Fotografije zaključnega dogodka:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=mladinskicenterzagorje&set=a.5686336758069632