19.04.2020 | Informator

Tedenski napovednik 13. 4. – 19. 4. 2020

Ne veste kaj bi počeli ta teden? Ni panike… Mi poskrbimo za vas. Spodaj si preberite kakšne aktivnosti vam ponujamo v tem tednu.

 

 

Kahoot! kviz: 

Teden ponavadi začnemo v torek s Kahoot! kvizom. Kahoot! je zabavna aplikacija oz. spletna stran, namenjena enostavnim kvizom o različnih temah. Mi smo začeli z različnimi državami… Zakaj? Ker nam trenutna situacija v svetu preprečuje dejanska potovanja izven domovine, mi pa radi potujemo. Tako lahko z zabavnim kvizom iz domačega kavča spoznamo državo, v katero smo si tako zelo želeli ali pa vsaj obudimo spomin na potovanje, ki je že za nami.

Da se nam pridružite, spremljajte naš Facebook, Instagram ali Snapchat, kjer boste našli kodo do kviza. Kodo objavimo vsak torek in četrtek ob 18:00, kviz pa lahko rešite do devete ure zvečer. To ne pomeni, da kviz rešujete 3 ure! Samo reševanje vam bo vzelo manj kot deset minut. Kodo vpišete v aplikacijo na vašem telefonu ali pa na spletni strani https://kahoot.it/

Družabne igre:

Pogrešate večere s prijatelji ob prigrizkih in družabnih igrah? No, prigrizkov vam ne moremo zagotoviti, lahko pa skupaj odigramo kakšno od klasičnih namiznih iger na neklasičen način… Preko spleta seveda! Vse kar potrebujete, da se nam pridružite, je računalnik z internetno povezavo, slušalke in mikrofon. Dobimo se vsako sredo med šesto in deveto zvečer na Discord serverju MC ZOS (Link: https://discord.gg/gDmKGqb) Katero igro bomo igrali pa se odločamo sproti. Spremljaj naše profile na socialnih medijih, da ne zamudiš dobrega špila.

Virtualni dnevni center:

Si navajen, da se ob petkih zvečer družiš v našem mladinskem centru, pa se zaradi virusa ne moreš več? Potem je naš virtualni dnevni center pravi naslov. Res, da ne bomo pekli palačink in pili čaja in kave, bomo pa kaj pametnega rekli in se skupaj odločili kaj bi počeli, da si zapolnimo petkov večer. Pridružite se nam lahko, s pametnim telefonom ali računalnikom, vsak petek od 18:00 pa vse do 21:00, na Zoom video klicu. Video ni obvezen. Link do virtualnega dnevnega centra pa najdeš na Facebooku na dan dogodka.

Delavnica risanja oči:

S strani mladih je prišla pobuda, da bi se naučili risati oči. Bi tudi tebe zanimalo? Ne odlašaj in se nam pridruži!

V soboto, 18. aprila, ob 18.00 se bomo dobili na Zoom-u in izvedeli kako začeti, na kaj biti pozorni, kako si pomagati in zakaj je vaja ključnega pomena. Nobeno predznanje ni potrebno, niti ni zaželeno.

Delavnico risanja oči bo izvajala Urska (• MasterPeace •) in vse, kar potrebuješ, je:
• motivacijo,
• papir in
• svinčnik.

To je vse, res! Radirke ne bomo uporabljali, zato jo kar pospravi v predal. Na delavnici izveš, zakaj.

Si za? Potem piši Urški na urska@mczos.si – prijave so obvezne, saj boš le s prijavo dobil_a dostop do Zoom-a in digitalne sobe, kjer bomo skupaj ustvarjali. Ne rabiš vključiti kamere, če ne želiš, audio bo dovolj. Vse ostale informacije pa dobiš ob prijavi.

Pogovori 1na1:

Poleg vseh dogodkov, ki so na voljo, pa nam lahko tudi pišeš za pogovor ena na ena. Pogovarjamo se o vsem (o vsakdanu, težavah, izzivih, kako razmejevati prosti čas in čas za delo, o starših, odnosih, spolnosti, čustvih, osamljenosti, hobijih, tabujih, glasbi, praznovanju, tudi šoli). Mladinski delavci poznamo nekatere tehnike, ki lahko olajšajo morebitno stisko, v kolikor je pa zadeva zelo obsežna, pa vključimo druge kompetentne osebe. Mladinski delavci smo vam na voljo na različnih medijih. Facebook messenger, e-mail, Discord ali Zoom, ipd. Za prvi kontakt pa piši na info@mczos.si ali na Facebook messenger MC ZOS.

Komentiraj

  • Ime *
  • E-mail * (E-mail ne bo prikazan)
  • WWW