18.02.2019 | Informator, Znanja

Kontaktna improvizacija

Kontaktna improvizacija je plesna forma, ki temelji na plesni improvizaciji ter komunikaciji med dvema (ali več) telesi v gibanju. Pri tem plesu krepimo veščine lastnega telesnega zavedanja, komunikacije,poslušanja kam teče tok gibalnega dialoga in kako mu slediti ter predvsem zaupanja. Da se lahko prepustimo igrivemu plesnemu toku je pomembno, da se naučimo elemente, ki omogočajo tekočo improvizacijo – predajo teže, slediti točki kontakta, podpora partnerju, kako sprostiti naš lasten mišični tonus in zaupati inteligenci lastnega telesa.  Pri kontaktni improvizaciji ne obstajajo pravi ali napačni koraki. Pomembno je, da se prepustimo trenutku in v njem najdemo svoj lasten gib, ki ga ko-kreira s partnerjem.

Vtisi udeleženke: “Na delavnicah kontaktne improvizacije zelo uživam, ker lahko raziskujem gibe, dotike, prijeme, občutke, čudo naših teles, hkrati pa se učim, kako zaupati sebi in drugim. Vsaka delavnica je nekaj posebnega, sestavljena iz različnih vaj, ki nas postopoma vodijo do sproščenosti, spontanosti, k igri teles ter k preizkušanju lastne domišljije. Toplo priporočam vsem radovednim!

V februarju se nam lahko pridružite:

  • ponedeljek, 18.2., ob 17.00 v Mladinskem centru Zagorje
  • ponedeljek, 25.2., ob 17.00 v Mladinskem centru Zagorje

Število mest je omejeno, zato so prijave na info@mczos.si obvezne.

Delavnico vodi Špela Peterlin – Nayeli, psihologinja in večstranska gibalka, ki večino svojega časa posveti raziskovanju raznovrstnih tehnik gibalno izraznega in telesnega vidika. S kontaktno improvizacijo se ukvarja že več let in je aktivna tako na domačem področju, kot v tujini. Je predsednica Društva Moave, ki v Sloveniji in tujini organizirajo dogodke, srečanja in delavnice o Kontaktni improvizaciji.

Komentiraj

  • Ime *
  • E-mail * (E-mail ne bo prikazan)
  • WWW