Dnevni center med šolskimi počitnicami

V tednu med 25. 2. in 3. 3. bo imel dnevni center odprta vrata tudi v torek, 26.2., in v četrtek, 28.2., od 18.00-20.00. Poleg klepetanja, družabnih iger, smeha, miselnih iger in poslušanja glasbe, bo možnost tudi ustvarjanja.

V torek bomo izdelovali lovilce sanj. Lovilci sanj izhajajo iz kulture ameriških domorodcev. Osnovani so na obroču, v katerega je vpletena mreža. Lahko so okrašeni z različnimi perlami, peresi in drugimi dodatki. Indijanci verjamejo, da se v sanjah skrivajo sporočila. Lovilci sanj naj bi sanje ujeli v svoje mreže – dobre sanje ostanejo v peresih in lebdijo nad spečimi ljudmi, slabe sanje pa se ujamejo v mrežo in izgorijo v jutranjem soncu. Nekateri verjamejo, da se vse sanje ulovijo v lovilcih sanj zato, da se jih zjutraj lažje spomnimo.

V četrtek bomo izdelovali senzorične flaške, igranje z le temi spodbuja domišljijo, raziskovanje in učenje. Senzorične flaške so pravzaprav plastenke napolnjene z različnimi tekočinami in predmeti. Uporaba umirja in spodbuja vzdrževanje pozornosti na dogajanje. Druge načine uporabe pa lahko najdete sami v četrtek v DC-ju, kjer boste potrebovali samo prazno plastenko ali steklenico.

Vabljeni!