MOONaDANCE – Ples k sebi

Začetek februarja je čas, ko so dnevi že izrazito daljši, pa vendar zima še vztraja. Obdobje na pol poti med zimskim sončnim obratom in spomladanskim enakonočjem je čas Svečnice, praznik ognja, ko prižigamo sveče in pozdravljamo sonce, ki krepi svojo svetlobo in toploto in nam tako počasi, a zagotovo prinaša pomlad.

Februar je priprava na praznovanje prebujajočega se življenja ter ponovnega rojstva, ko bodo začela v nas vznikati semena, ki smo jih posejale čez zimo. Seme mora dolgo vztrajati v temi, predno se povsem prebudi, se prebije na površje in uzre svetlobo, zato je čas Svečnice tudi čas, ko moramo negovati še nedozorele stvari v sebi, ki se še niso pripravljene uzreti luči zunanjega sveta. Potrebujejo vso našo pozornost in nekaj notranjega ognja, da jih ogreje, ter nego in čas, da se bodo lahko pokazale in razcvetele.

Ker smo ženske ciklična bitja, smo najbolj usklajene takrat, kadar si dovolimo prejeti podporo naravnih ritmov. Na tokratnem srečanju se bomo torej potopile globoko vase, da bi v svoji temi poiskale semena, ki še čakajo na našo pozornost in toplino, in jih obsijale s svetlobo ognja.

Plešemo v četrtek, 7. februarja, ob 19.30 v Mladinskem centru Zagorje. Obvezne prijave na: moonaples@gmail.com, prispevek: 7€. Vabljene, da s sabo prinesete čajno svečko in svečnik ali kozarec za vlaganje, da boste lahko zaplesale svoj ples luči.