Srečen za živet

V petek, 6. aprila, je Mladinski Center Zagorje v Kulturnem centru Delavski dom pripravil že 5. medgeneracijski festival Srečen za živet.

Namen festivala je predstavitev dosedanjega dela programskega sklopa Medgeneracijskega središča Zagorje kot tudi Večgeneracijskega centra Zasavje. Hkrati gre za predstavitve prostovoljskih dosežkov, za promocijo prostovoljstva, širjenje mreže prostovoljstva v lokalnem okolju in širše, krepitev odnosov med organizacijami, zavodi, društvi in osveščanje o vse večjem pomenu medgeneracijskega povezovanja, sodelovanja, spoštovanja in upoštevanja.

Na festivalu  je letos v okviru tržnice društev, zavodov in drugih organizacij sodelovalo kar 28 različnih udeležencev, ki z različnimi programi, projekti in vsebinami delujejo na lokalni in regionalni ravni, krepijo prostovoljstvo in jim medgeneracijsko sodelovanje ni tuje. Tudi letos je organizatorjem in sodelujočim organizacijam uspelo ustvariti prijetno vzdušje, ki je vzpodbujalo k izmenjavi izkušenj, vzpostavljanju novih povezav in utrjevanju že obstoječih ali pa le k sproščenem klepetu med starimi prijatelji in znanci.

Sočasno s tržnico je prireditev postregla tudi s pestrim dogajanjem na živem odru. Nastopila je pevska skupina Podvelnarji bivalne in stanovanjske enote Varstveno delovnega centra Zagorje ob Savi pod taktirko Mojce Zupan, otroški pevski zbor Sonček Vrtca Zagorje ob Savi, ki ga vodi Srečka Vutkovič, ženska vokalna skupina Društva za preprečevanje osteoporoze Knapovske punce in pevska skupina Klasek Društva kmetic, žena in deklet na podeželju Izlake,Mlinše,Kolovrat.
Sklepni dogodek festivala je bil koncert Big Banda Zagorje s pevko Tino Adamlje, kot prijeten uvod v petkov večer in kot zahvala vsem nastopajočim, sodelujočim in vsem številnim obiskovalcem pod taktirko Gregorja Trohe.

Prireditve se iz leta v leto udeležuje več razstavljavcev, kot tudi nastopajočih in obiskovalcev, tako  iz lokalnega okolja,  kot širše. Pridružilo se nam je tudi Ministrstvo za javno upravo v povezavi z Upravno enoto Zagorje ob Savi . Namen vključitve v prireditev je bil približati obiskovalcem in udeležencem dogodka porta E- uprava in  jim predstaviti pristop in uporabno  le tega. Gre za informacijski sistem preko katerega lahko oddamo vlogo za pridobitev raznih dokumentov, potrdil, izpiskov iz uradnih evidenc, brez obiska upravne enote ali drugega državnega organa. Na prireditvi so zainteresirani lahko vložili vlogo za pridobitev digitalnega potrdila.

Tudi nastopajoči na otvoritvi in zaključku prireditve ter na živem odru, ki je spremljal tržnico društev, so bili letos lokalne glasbene in vokalne skupine. Otvoritev festivala je vodila Polona Siter Drnovšek, obiskovalce pa sta nagovorila tudi direktor Mladinskega centra Zagorje Marko Pavlovič in direktor občinske uprave Občine Zagorje ob Savi Rudi Medved, koordinatorka medgeneracijskega programa Anica Ule Maček pa je podelila priznanja sodelavcem, s katerimi sodelujejo že od začetka delovanja Medgeneracijskega središča Zagorje in Večgeneracijskega centra Zasavje.

Jubilejni medgeneracijski festival je bil res srečen za živet!

 

Tina Krautberger in Anica Ule Maček 

 

Še več fotografij s festivala  si lahko ogledate tukaj