31.01.2018 | Informator

Likovna razstava “Igraj se z mano”

V Mladinskem centru Zagorje si lahko ogledate potujočo likovno razstavo “Igraj se z mano”, katera dela so ustvarili otroci iz različnih osnovnih šol po Sloveniji.

Omenjena razstava prestavlja pomemben element v zgodbi o inkluziji, ki jo gradijo že deseto leto zapored. Bodi umetnik – mednarodni kulturni likovni dogodek “Igraj se z mano”, se vsako leto januarja oziroma februarja odvija v Cankarjevem domu, nakar razstava v različnem obsegu zaokroži po šolah, vrtcih, knjižnicah, mladinskih centrih in drugih ustanovah po vsej Sloveniji in tujini.  Že deset let tako širijo inkluzijo z likovno razstavo in spremljevalnim programom. Njihov cilj je organizacija dejavnosti, kjer se skozi različne aktivnosti brišejo meje med osebami s posebnimi potrebami in ostalo populacijo. 

Mednarodno festivalsko leto “Igraj se z mano”, ki ga organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije, je zopet naokoli. Inkluzija nadomešča pojem integracija, s katero navadno mislimo prilagajanje posameznika (otroka s posebnimi potrebami) šolskemu okolju. Inkluzija naj bi dala večji poudarek na prilagajanje okolja, ne samo otrokom s posebnimi potrebami, ampak vsakemu otroku posebej. V vrtcih in šolah imamo tudi romske otroke, vedno več pa tudi otrok iz drugega jezikovnega in kulturnega okolja, ki tudi potrebujejo posebne prilagoditve učnega procesa in učnega okolja, če želimo, da se v vrtcih in šolah dobro počutijo in so uspešni, čeprav jih zakon ne obravnava kot učence s posebnimi potrebami. Inkluzija poskuša delovati v smeri spreminjanja kulture vzgojno-izobraževalne ustanove, da je vsak otrok dobrodošel in sprejet.

Vabimo vas, da si ogledate likovna dela učencev »IGRAJ SE Z MANO« vsak dan med 8.00 in 16.00 oziroma v času naših dogodkov do konca januarja.

Komentiraj

  • Ime *
  • E-mail * (E-mail ne bo prikazan)
  • WWW