FUK – Festival Urbane Kulture

Pozdravljeni ljubitelji urbane kulture! Pred nami je spet mesec december z vso svojo pestrostjo. Prav tako bo pestro na urbanem področju ob zvokih alternativne glasbe. Letos se bo tako odvil že deseti, tradicionalni FUK ali Festival Urbane Kulture.

FUK bo potekal v Mladinskem centru Zagorje, v petek, 15.12. in soboto, 16.12.2017.

PETEK, 15.12.2017

Festival bomo otvorili v petek ob 21:00 uri z izvajalci hip-hop glasbe:

Cyam

Koolektiv

Sajkoslav & SamSatan

Bajta 13

 

Cyam je na domači in tuji sceni vedno bolj prepoznaven MC grobega vokala in agresivnega videza ter nastopa. Svojo zgodbo je začel predstavljat na specifičen način in s specifičnim stilom šele pred kratkim, a je na hitro osvojil množično publiko, tako stare kot tudi nove generacije. MC-ju za katerega je vedela le peščica poznavalcev se je uspelo prebiti med vodilne glave hip-hopa/rapa na območju cele ex-yu v tako kratkem času, kar ni uspelo marsikateremu vztrajnemu posamezniku po mnogih letih truda ne glede na glasbeno zvrst, na domačem ali tujem terenu. Garantirano presenečenje, če ne, vrnemo denar!


Sajkoslav 
je un mudonja iz Nouga Mesta, k dela jebene bite in repa, k da je munjen.

Koolektiv sestavljajo, duo Siknes, trio 3.Štuk Bengrz, Jura a.k.a. Tihi mož in F-Raw Blanka. Kot antiheroji združujejo svoje moči in se skupaj borijo za pravico do trših zvokov. Po zaslugi Jure, ki je nedolgo nazaj odkril svoj nov super power, ustvarjanje mastnih beatov, so hiphop antiheroji stopili skupaj in odkrili moč kolektivnega soustvarjanja. Cool je bit aktiven, kul je koolektiv.

SamSatan je novomeski rap rabl aka samsatan aka leta 1600 aka gargatron aka poet pestilence prnasa prasne podtalne poezije prek zvocnih valou elektro šoka ze desetletje post jugo dinastije. potomec surovega zlatodobnega 90’s hiphopa neusmiljeno kalibrera verbalne vzorce cez mastne bite k žgejo direkt u mozganske membrane…lik sodeluje z artisti kot so jantar cyam sajkoslav gero side itd sepravi nadpovprecen shit ampak klasicen kolektors dizajn edišn ku bi reku mrigz “malo jače” legga

leta ’14 je neuradno izdal kompilacijo svojih starejsih komadou pod imenom projekt poltergajst v zacetku leta ’18 pa se lahko pricakuje uradna rekonstruirana izdaja starega ter nov album in pa mixtape.

vableni usi k hocte slisat morbidne underground rap varjante iz dimenzije x

Zinedin O. je MC iz Kisovca ki dela rep in nastopa po lokalnih odrih že nekaj časa.

Obeta se ”hood” hip hop večer katerega ne gre zamuditi! In da, saj vemo kako je, bolje koncert v živo kot pa ga naslednji dan na spletu ;)

._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._

SOBOTA, 16.12.2017

V soboto nam bodo z alternativnimi ritmi in melodijami večer od 21:00 naprej popestrili

Suzi Soprano

Morvern

NčOdnč

 

Suzi soprano

Sveži trio iz Krškega,ki ga tvorijo člani bendov Growing Rats, theLIFT in Karmakoma. Bend, ki se igra s surovostjo in preprostostjo, brezkompromisno udriha po kitari in bobnih, zaokrožuje pa ga glas, ki se ga ne bi branili niti The Germs. Avtorska glasba Suzi Soprano črpa iz mnogoterih žanrov, zadiši pa po bendih, kot so Gang of Four, Kyuss, Jesus Lizard, Otroci socializma, Nirvana in še kaj.

Morvern

je projekt enega izmed protagonistov zasedbe HAY, Jana Cizeja. Gre seveda za psevdonim mladega kantavtorja Jana Cizeja, poznanega še iz alternativne rock skupine HAY. HAY so se pojavili s petnajstim klubskim maratonom Radia Študent, v okviru katerega so pokazali svoj talent za pisanje spevnih, občasno nasilnih in zelo grungastih komadov. M O R V E R N pa vendarle ni HAY, svojih čustev namreč ne izliva na valove udarnih bobnov in nasičenih distorzij, temveč se pokaže v bolj sofisticirani, prijetno romantični formi. Nujno pa gre pripomniti, da omenjena romantična oblika nikakor ne prinaša tudi občutka osladnosti. M O R V E R N z razširjeno zasedbo svoje komade preigrava s prijetno zmedenostjo, njegove spevne vokalne linije in kitarske rife bi pa lahko označili kot unikatno mešanico estetike Maca DeMarca in lo-fi skupin, kot so Moldy Peaches ali Crywank.

NčOdNč

Skupina NčOdNč je bila ustanovljena leta 2005. Prvenec iz leta 2009 »Izlet v neznano« je temeljil na punk-rock-metal zvoku, kasneje pa se je skupina transformirala v štiričlansko zasedbo z idejo bolj zrele in kompleksne glasbe, rezultat česar je bil bolj trash zvok. Skupina se trenutno pripravlja na studijsko snemanje. Tematika pesmi se vrti okrog vprašanj, ki si jih večina ljudi zastavlja. Moderna doba je moderna le na papirju, kajti kar je izrečeno mora biti tudi storjeno.

Vstopnina: 3 €.