Javna Dvaja: Kvazi cirkus + Trifail

V sklopu letošnjega, že šestega zaporednega, samoorganiziranega antirasističnega turnirja Brcnimo rasizem v Zagorju, bo potekala tudi Javna Dvaja dveh lokalnih bendov: Kvazi cirkus in Trifail.

Brezplačen dogodek bo potekal v petek, 29. septembra, ob 19:00 pred starim kegljiščem na Šahtu v Zagorju (Podvine 2).

Med nastopoma obeh bendov bo opravljen tudi uradni žreb sobotnega nogometnega turnirja.

Kvazi cirkus

Zasedba, ki jo sestavljajo 4 člani (Tadej Ojsteršek – bas kitara, Aleš Ojsteršek – bobni, Vili Groboljšek – kitara, Nejc Kresnik – vokal). Vsi trije inštrumentalisti so stari znanci, saj jih povezujejo sorodstvene vezi. Okrog leta 2004 so pričeli glasbeno sodelovati, bolj za šalo kot zares in preigravati razna glasbena dela. Sčasoma so začeli ustvarjati tudi avtorsko glasbo, ki pa je bila zgolj instrumentalna. Dolgo časa so iskali pevca, ki bi se znašel v njihovi glasbi. Čez čas se jim je pridružil Ervin Ritter (njihov prvi vokalist) in tako je nastal Kvazi cirkus ter kmalu so začeli nabirati izkušnje tudi na odrih. Leta 2010 so prekinili sodelovanje z Ervinom, njihov novi vokalist pa je postal Nejc Kersnik. Skupini je prinesel nov zagon in kmalu so pripravili nekaj novih komadov. Nejc je poleg tega, da je vokalist, tudi izkušen gledališčnik, kar seveda popestri odrski nastop skupine. Kvazi Cirkus so za vse tiste, ki v glasbi iščejo nekaj novega, kontroverznega in nenavadnega.

Trifail

Trbovljski Trifail delujejo že od leta 2002, v zdajšnji postavi so skupaj od l. 2008. Vplivi punk-rocka, metalskih riffov, hardkorovske surovosti ter kritičnih besedil so bili vzrok in posledica tistega, kar lahko danes slišite od njih. Člani skupine: Urban Raušl – bobni, Nejc Kuder – solo kitara, Denis Lihić – vokal, Grega Kaiser – bas kitara, Aljaž Ledinek – ritem kitara.