12.05.2017 | Blog, Informator

PROSTOVOLJCI PREJELI PRIZNANJE ANDRAGOŠKEGA CENTRA SLOVENIJE

Medgeneracijsko središče Zagorje_2017_05_12

Z velikim veseljem in ponosom sporočamo, da je danes, 12. maja 2017, skupina sedmih mladih prostovoljcev Medgeneracijskega središča Zagorje prejela prizanje Andragoškega centra Slovenije za promocijo učenja in znanja odraslih za leto 2016. Medgeneracijsko središča Zagorje ob Savi deluje pod okriljem Mladinskega centra Zagorje že od leta 2013. Dobitniki nagrade so Maša Topole, Petra Klančišar, Luka Turk, Tjaša Klančišar, Tina Centa, Špela Paš in Maruša Troha. Podelitev priznanj je potekalo v Delavskem domu v Trbovljah v okviru Nacionalnega odprtja Tedna vseživljenjskega učenja (TVU), pod naslovom Slovenija, učeča se dežela. Organizirala ga je Zasavska ljudska univerza pod okriljem Andragoškega centra Slovenije in v sodelovanju z Delavskim domom Trbovlje. Dogodka se je udeležila ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič. Med številnimi govorniki na prireditvi je bil tudi župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan. Udeležili pa so se ga tudi številni drugi predstavniki občine Hrastnik in Trbovlje. Izpostavljeni mladi prostovoljci so si nadeli ime Mladi sejalci znanja – Dobrovoljci in so v naši izobraževalnih programih nesebično podajali svoje znanje ter pripomogli k večjemu medgeneracijskemu sodelovanju, povezovanju in sobivanju ter so nepogrešljiv del naših prostovoljcev.

Skupino prostovoljcev izvajalcevje predlagala Občina Zagorje ob Savi tudi zaradi dejstva, da je skupina nedvomno pripomogla k večjemu zavedanju naših občanov o možnostih aktivnega preživljanja prostega časa, o pomembnosti vseživljenjskega učenja, o strpnosti med generacijami ter o pomembnosti medgeneracijskega učenja, sodelovanja in povezovanja.

V Medgeneracijskem središču Zagorje lahko mladi v okviru našega programa pridobijo praktična pedagoška in andragoška znanja, ki jim kasneje koristijo na nadaljnji karierni poti. Skupina mladih prostovoljcev je s svojo dobro voljo in aktivnim udejstvovanjem pripomorejo k lokalnemu razvoju, hkrati pa si krepijo in pridobivanjo nova znanja ter se učijo za življenje.

Nagrajeni mladi prostovoljci so naš velik ponos in hkrati vzpodbuda, da bomo še naprej omogočali mladim, da si pridobivajo nova znaja in veščine ter povečajo svojo zaposljivost, kar za naš primer zagotovo drži. Vsi nagrejenci so namreč postali samozavestnejši, se zaposlili, nekateri so si ustvarili družine. Naši sejalci znanja so velika, resnična zgodba o dobrodelnosti in uspehu, da je mogoče povezati vse generacije v skupnost, ki spreminja okolje z deljenjem svojega znanja.

Mladinski center Zagorje ob Savi

logo_final-01

1