Delavnice o kani

V mesecu maju bomo v Mladinskem centru Zagorje ob Savi pripravili tri delavnice in predavanja o kani, ki jih bo vodila gospa Sonja Velikanja, lastnica podjetja Etnobotanika. Srečanja bodo potekala ob četrtkih od 18:00 do 20:00. 


Dogodki
so brezplačni, obvezne pa so predhodne prijave, ki jih zbiramo do torka, 9.maja na: info@mczos.si

————————————————————————————————————————————

♦ Četrtek, 11.5.2017 : delavnica “RESNICA O KANI”,

Naravno barvanje in nega las

Snovi, ki jih nanesemo na lasišče, potrebujejo le 26 sekund, da preidejo v naš krvni obtok. Zato ni vseeno, kaj uporabljamo za nego in barvanje las. Lasje so že od nekdaj simbol moči in senzualnosti, so podaljšek našega živčnega sistema, lasišče pa je najbolj prepusten del naše kože.

Govorili bomo o:

  • rastlinah, ki proizvajajo pigmente, s poudarkom na kani in o njeni tradicionalni uporabi
  • delovanju pigmentov na lase in lasišče ter njihovi uporabi
  • pravilnem kombiniranju, pripravi in nanosu pigmentov na lase

Deležni boste tudi individualnega svetovanja z  recepturo za svojo problematiko oz. želeno barvo las. Gospa Sonja vam bo pomagala, da vaši lasje zaživijo svojo popolnost. 

henna-dye

———————————————————————————————————————————————————————-

♦ Četrtek, 18.5.2017: delavnica “TERAPEVTSKA POSLIKAVA S KANO”

Poslikava s kano je skupek simbolov, ki predstavljajo priklic blagoslovov in zaščito pred zlom.

Kateri blagoslov posameznik potrebuje, prepoznamo v njegovem energetskem polju. Simboli imajo svojo sporočilno moč in delujejo kot vrata med snovnim in eteričnim svetom – med dušo in telesom. So orodje za duhovno rast in preobrazbo.

box3

—————————————————————————————————————————————————————————-

♦ Četrtek, 25.5.2017: potopisno predavanje “RESNICA O KANI” 

Na potopisnem predavanju boste izvedeli, zakaj je kana ena najbolj  etično spornih rastlin na svetu in kaj vse dodajajo kani v procesu njene predelave. Barve, ki jih dajemo na lase imajo takojšen in velik vpliv na naše zdravje in  naša nakupna odločitev ima neposreden vpliv na ljudi v predelavi barv za lase.

Gospa Sonja Velikanje je oktobra 2016 ponovno obiskala Indijo. Iz prve roke vam bo povedala, kako poteka pot kane od polja v Indiji do njene končne uporabe na zahodu. Približala vam bo razlike med konvencionalno in ekološko pridelavo oziroma predelavo kane. Na slikovit in zanimiv način vam bo prikazala indijsko pokrajino Radžastan ter njeno kulturo. Spoznali boste, kakšne so etične dileme pri nakupu poceni barv za lase in drugih izdelkov na tržišču.

S 100 % naravnimi barvami Etnobotanika gospa Sonja pomaga avtohtonim prebivalcem, da z načinom pravične trgovine dostojno preživijo in ohranjajo znanja obrti in upravljanja okolja za naslednje rodove.

RESNICA O KANI 2 final