4. medgeneracijski festival “Srečen za živet”

Zagorje, 18. april 2017 – pretekli petek, 14. aprila 2017,  je v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje potekal 4. medgeneracijski festival z naslovom »Srečen za živet«. Festival sta, tako kot v preteklih letih, organizirala Medgeneracijsko središče Zagorje v sodelovanju z Mladinskim centrom Zagorje ob Savi (MC ZOS). Program Medgeneracijskega središča, ki se od leta 2013 izvaja pod okriljem Mladinskega centra Zagorje ob Savi, je z letom 2017 postal tudi del Večgeneracijskega centra Zasavje (VGC Zasavje).

Namen festivala je predstavitev dosedanjega dela Medgeneracijskega središča Zagorje, promoviranje prostovoljstva, širjenje mreže prostovoljstva v lokalnem okolju, krepitev odnosov med organizacijami, zavodi, društvi in osveščanje o vse večjem pomenu medgeneracijskega povezovanja in sodelovanja. Prireditve se iz leta v leto udeležuje več razstavljavcev, kot tudi nastopajočih in obiskovalcev, tako  iz lokalnega okolja,  kot tudi širše.

DSC_7145

Na krajši otvoritvi je sodeloval Harmonikarski orkester Glasbene šole Zagorje, ki je pod vodstvom dirigentke Ivice Obrul odigral tri skladbe. Govorci so bili koordinatorka programa aktivnosti Medgeneracijskega središča Zagorje Nuša Ule Maček, župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in mlada prostovoljka Medgeneracijskega središča Zagorje Maša Topole. Maša je v medgeneracijskem letu 2016/2017 poučevala angleščino in ruščino. Je tudi ena izmed nagrajenk Andragoškega centra Slovenije (ACS) za svoj prispevek na pedagoško andragoškem področju. Skupaj s skupino mladih prostovoljcev, ki so poučevali v izobraževalnih programih Medgeneracijskega središča, bo v Tednu vseživljenjskega učenja ( maja 2017) tudi prejemnica priznanja ACS.

Otvoritvi je sledila živahna tržnica društev, zavodov in organizacij, ki je osrednja aktivnost festivala. Letos  se  je predstavilo 28 društev, zavodov in organizacij, ki delujejo na različnih področjih v lokalni skupnosti ali regionalno.

Sočasno s tržnico je prireditev postregla tudi s pestrim dogajanjem na živem odru. Nastopila je pevska skupina Podvelmarji bivalne in stanovanjske enote Varstveno delovnega centra Zagorje ob Savi, pod taktirko Mojce Zupan, ženska vokalna skupina Zdravstvenega doma Zagorje ob Savi, ki jo vodi Zoran Polanec in vokalno instrumentalna skupina Sanje, ki jo vodi Srečka Vutkovič.

Sklepni dogodek festivala je bila stand-up predstava Boštjana Gorenca – Pižame, ki je dodobra nasmejala medgeneracijsko zelo pestro občinstvo.

Pokrovitelj festivala je bila tudi tokrat Občina Zagorje ob Savi, za kar se ji organizatorji iskreno zahvaljujejo.

Celotna fotogalerija dogodka je na voljo na tej povezavi.

Mladinski center Zagorje (info@mczos.si)


VGC SKUPNI LOGOTI pravokotnik