16.12.2016 | Informator

Priznanje za promocijo učenja in znanja odraslih za leto 2016

V čast nam je sporočiti novico, da so bili za dobitnike letošnjega priznanja za promocijo učenja in znanja odraslih v kategoriji skupin, s strani strokovne komisije Andragoškega centra Slovenije, izbrani Mladi prostovoljci izvajalci aktivnosti v Medgeneracijskem središču Zagorje ob Savi.

Vsako leto od 15.  septembra do 14. oktobra Andragoški center Slovenije (ACS) išče navdihujoče primere vseživljenjskega učenja. Na pobudo ACS so bila leta 1997 v okviru tedanjega Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) prvič v zgodovini izobraževanja na Slovenskem podeljena priznanja za izjemne dosežke pri bogatitvi lastnega znanja ter za strokovne in promocijske uspehe pri bogatitvi znanja drugih. Namen tega zdaj že tradicionalnega prazničnega dogodka je najširši javnosti kot zgled postaviti posameznike, skupine in organizacije, ki v učenje in izobraževanje veliko vlagajo in zato tudi dosegajo lepe uspehe. S svojimi prizadevanji spreminjajo sebe, osebno rastejo, si zboljšujejo položaj in pozitivno vplivajo na svojo okolico – bližnje, soseščino, skupnost in celotno družbo.

dobitniki2016

Strokovno komisijo so naši prostovoljci prepričali s spodnjim opisom:

Skupina mladih prostovoljcev izvajalcev je nepogrešljivi del večjega bazena prostovoljcev, ki izvajajo aktivnosti v Medgeneracijskem središču Zagorje ob Savi. Ta pod okriljem Mladinskega centra Zagorje ob Savi uspešno deluje od leta 2013. Medgeneracijsko središče Zagorje ob Savi je v naši občini dobro poznano, ljudje se vse bolj pogosto udeležujejo brezplačnih aktivnosti, ki so jim na voljo v središču.

Medgeneracijsko središče Zagorje ob Savi prepoznavamo kot odlično stičišče za mlade, ki želijo pridobiti praktična pedagoška in andragoška znanja, ki jim kasneje koristijo na nadaljnji karierni poti. Skupina sedmih mladih prostovoljcev je s svojim aktivnim angažmajem dokazala, da lahko v lokalnem okolju s pozitivnim odnosom, veliko dobre volje in sodelovanjem z različnimi generacijami, uspejo pospešiti iskanje svoje prve zaposlitvene priložnosti.

Mladi prostovoljci so z izvedbo aktivnosti dokazali, da mladi z aktivno participacijo dosežejo velike učne učinke – tako pri sebi, kot tudi pri udeležencih, ki jih poučujejo.

Občina Zagorje ob Savi predlaga skupino mladih prostovoljcev izvajalcev tudi zaradi dejstva, da je skupina nedvomno pripomogla k večjemu zavedanju naših občanov o možnostih aktivnega preživljanja prostega časa, o pomembnosti vseživljenjskega učenja, o strpnosti med generacijami, o pomembnosti medgeneracijskega učenja, sodelovanja, povezovanja. S pomočjo te skupine mladih, je Medgeneracijsko središče Zagorje ob Savi navezalo ali okrepilo stik z mnogimi drugimi institucijami, nevladnimi organizacijami, v občini in v regiji.

Mladim, njihovim sovrstnikom, pa je skupina gotovo podala pomembno sporočilo o tem, kako naj danes pridobivajo znanja in veščine, da bodo kasneje lažje zaposljivi.

Prejemniki priznanj za leto 2016 so:

V kategoriji posameznikov:

  1. Zlatan Čordić 
  2. Vinko Hlebš 
  3. Janja Urbiha 

V kategoriji skupin:

  1. Mladi prostovoljci izvajalci aktivnosti v Medgeneracijskem središču Zagorje ob Savi 

V kategoriji ustanov/podjetij/lokalnih skupnosti:

  1. Ustanova Hiša eksperimentov 

Informacija o prejemnikih priznanj je objavljena na povezavi.

Komentiraj

  • Ime *
  • E-mail * (E-mail ne bo prikazan)
  • WWW