Kua prauš? – petkova večerna diskusija

V današnjem času imamo dostop do velike količine informacij. Zelo enostavno je, da jih (zavedno ali nezavedno) prefiltriramo, da slišimo le tisto, kar hočemo slišati, in ignoriramo tisto, kar ni v skladu z našimi dosedanjimi prepričanji. S tem pa izgubimo zmožnost, da vidimo stvari iz drugačne perspektive. Ali bi morali namenoma iskati protiargumente, če smo sami pristaši kakšne ideje ali teorije?

za-otvoreni

Včasih so najboljši pogovori ravno tisti, ki jih imamo z ljudmi, ki zagovarjajo ravno nasprotno kot mi. A le, če smo dovolj odprti, spoštljivi, jasni, če znamo poslušati in postavljati prava vprašanja, da resnično poskušamo razumeti, tudi če se na koncu še vedno ne strinjamo.

Kako povedati bistvo? Kako zastaviti vprašanje, da dobimo odgovor, ki ga iščemo? Katere so veščine učinkovite in jasne komunikacije? O takšnih in podobnih stvareh se bomo pogovarjali na petkovi večerni diskusiji. 

Dobimo se v petek, 28. oktobra 2016, ob 18. uri v Mali hali Mladinskega centra Zagorje. Ogledali si bomo krajši video posnetek, ki bo izhodišče za našo diskusijo, v kateri bomo skušali uporabljati zakonitosti učinkovitega komuniciranja.