31.12.2013 | Informator, Projekt

Predlagaj spremembo in sooblikuj Strategijo za mlade v občini Zagorje ob Savi 2014 – 2020

logo_final»V Zagorju bi bilo lahko na voljo več stanovanj za mlade družine,« Anja, 23 let, Zagorjanka.

»Mladi bi imeli lahko bolj spodbudno lokalno okolje za samozaposlovanje,« Tadej, 35 let, Kisovčan.

»V občini Zagorje bi se lahko mladim ponudilo več športnih programov,« Nika, 16 let, Izlačanka.

 

To je zgolj nekaj trditev, ki jih je moč slišati v krogih mladih Zagorjanov v parku, na igriščih, v šolah, v lokalih.

Kaj bi lahko bilo bolje? Česa si mladi v Zagorju želimo? Kaj manjka? S kakšnimi ovirami se kot mladi občani občine Zagorje srečujemo? Kaj bi lahko storili, da bi bilo življenje v naši dolini mladim bolj prijazno? Kaj lahko lokalni odločevalci storijo za to, da mlade, njihovo znanje in sposobnosti zadržijo v Zagorju?

Veliko vprašanj, ki si jih zastavljamo mladi v naši občini, željni sprememb in novih korakov v boljši jutri. Zdaj je čas za priložnost, da mladi stopimo skupaj in enotno predlagamo svoje ideje lokalnim odločevalcem, ki bi tako skupaj z nami lahko izboljšali pogoje za dobro počutje mladih v naši občini.

 

TVOJA BESEDA- TVOJA PRIHODNOST. PREDLAGAJ SPREMEMBO!

 

KAKO?

Vaša mnenja smo zbirali s pomočjo terenske in spletne ankete ter Knjig sprememb, ki so bile locirane v Mladinskem centru Zagorje, Knjižnici Mileta Klopčiča Zagorje, na Srednji šoli Zagorje in v večjih trgovinah v Zagorju, Kisovcu in na Izlakah.

Svoje mnenje pa še vedno lahko izrazite na družbenem omrežju Facebook in Twitter (#StrategijaZagorje).

 

Komentarji (2)

 1. 19.11.2013 | Matjaž:

  Živjo :)
  Moje mnenje je pa, da moramo v zasavje pripeljati kakšno podjetje. In to takšno ki nekaj proizvaja in prodaja v tujino. Kjati trgovin stroriteve, lokali pa še kej bi se našl je več kot preveč od tega se na da živet. Slovenija oz. zasavje ima zelo veliko sposobnih ljudji mladih ljudji. Potrebno se je zavedati, da slovesko gospodarstvo zelo šibko oz. zelo veliko podjetij je zašlo v likvidnoste težave (stečaji) zaradi različnih razlogov. Bistvo vsega je da sami naredimo okolje prijazno kapitalu. No ja je res, da na ravni države ne moremo dosti vplivati. Lahko pa občina z raznimi ukrepi od komunale, prostora pa še kej bi se našlo. Skratka potrebno je nekaj spremenit sama samozaposlitev, storitve…to ni rešitev na dolgi rok nekaj ljudji lahko uspe v tem ostali pač ne morejo. Treba je gledati kot družbo (celota-zasavci), da dosežemo blaginjo in zmanjšamo stisko ljudi (malih ljudji). To je moje skromno mnjenje. l.p

 2. 25.11.2013 | zosko:

  Hvala za vaše mnenje, Matjaž! Vabimo vas, da aktivnosti na pripravo Strategije za mlade v občini Zagorje ob Savi 2014 – 2020 spremljate tudi na družbenem omrežju Facebook (www.facebook.com/StrategijaZagorje).


Komentiraj

 • Ime *
 • E-mail * (E-mail ne bo prikazan)
 • WWW