30.09.2013 | Informator, Projekt, Znanja

Začetni tečaj šivanja

šivanjeTe zanima, kako se pravilno prišije gumb in kako se naredi gumbnica? Ti gre na živce, ker moraš vedno k mami ali babici, da ti skrajša in zarobi nove hlače? Te zanima, kako se sploh uporablja šivalni stroj?

Vse to in še več izveš na začetnem tečaju šivanja, ki ga bo vodila učiteljica praktičnega pouka na Srednji šoli Zagorje, Karmen Pevec.

Tečaj obsega 15 ur (5x po 3 ure), s pričetkom v ponedeljek, 30.9.2013, ob 17.00 v šivalnici Srednje šole Zagorje (stavba Partizan poleg Občine). Cena tečaja je 20€.

Tečaj je ena izmed aktivnosti Medgeneracijskega središča Zagorje, ki v tem času ponovno pričenja z izvajanjem dejavnosti za mladino in starejše.

Število mest je omejeno, izpolnjeno prijavnico pošlji do 26.9.2013 na info@mczos.si.

 

PROGRAM TEČAJA

  1. srečanje (3 ure): napeljava zgornjega in spodnjega sukanca v šivalnik; vaja: ravno šivanje, zatrjevanje na začetku in koncu šivanja, cik-cak šiv, vzorčni šivi, izdelovanje gumbnice, pravilno prišitje gumba, ROBLJENJE DOLŽIN (vrhnji in skriti križni vbod), ometični ali zančni vbod.
  2. srečanje (3 ure): vaja: robljenje, prišivanje traku , izdelovanje različnih vrst gub, prišitje zadrge, krajšanje hlač in krila.
  3. srečanje (3 ure): šivanje torbe.
  4. srečanje (3 ure): iz rute naredimo majico.
  5. srečanje (3 ure): iz starega naredimo novo.

Komentiraj

  • Ime *
  • E-mail * (E-mail ne bo prikazan)
  • WWW