17.11.2012 | Informator, Znanja

Naravna kozmetika in čistila

Čiščenje doma je zoprno opravilo. Zadovoljstvo po akciji pomivanja tal, čiščenja oken, odstranjevanja vodnega kamna in trdovratnih madežev z oblačil pa nas razveseli s sijočimi površinami in vonjem po sivki, limoni in vrtnicah.

Omaro, polno različnih najrazličnejših čistil, lahko nadomestimo s poceni naravnimi alternativami, ki jih je zelo preprosto uporabljati in so varen nadomestek kupljenih čistil. Na delavnici se bomo seznanili z vsakdanjimi, okolju prijaznimi sestavinami, ki jih lahko uporabljamo samostojno ali v kombinaciji. Večino sestavin dobimo skoraj v vsaki trgovini.

Poleg čistil bomo na delavnici izdelali tudi naravni deodorant in mazilo. Z uporabo naravnih – doma pripravljenih čistil in kozmetike zaščitimo sebe in svojo družino pred škodljivimi posledicami sintetičnih kemikalij, hkrati pa pripomoremo k zmanjševanju onesnaževanja okolja (vode) in zmanjševanju odpadkov.

Delavnica je brezplačna, potekala bo v soboto, 17. novembra 2012 ob 15:00 v Mali hali Mladinskega centra Zagorje, vodila jo bo Katja Sovre. Če bi radi preizkusili tekoči pralni prašek, prinesite prazno plastenko.

Udeležba je omejena, zato vas prosimo za čimprejšnjo izpolnitev prijavnice, ki jo pošljite najkasneje do 15. novembra 2012 na elektronski naslov info@mczos.si, po pošti na Mladinski center Zagorje, Cesta 9. avgusta 48, 1410 Zagorje ob Savi ali po faksu na 0597 32 033.

Komentiraj

  • Ime *
  • E-mail * (E-mail ne bo prikazan)
  • WWW