Bioenergija – bioterapija

Včasih naletimo na zgodbe o čudežnih ozdravitvah, neverjetnih podvigih ali športnih dosežkih, ki premikajo meje znanosti in kažejo na neizmerno moč človeškega uma in telesa. Ti pojavi so pogosto dokumentirani in merjeni s strani stroke, ki za njih stežka najde razlago, zato jih uvršča na rob med tako imenovane alternative.

Mednje se uvršča tudi zdravljenje z bioenergijo po metodi Zdenka Domančića, ki ima s svojo 30-letno prakso za seboj niz uspehov in konkretnih rezultatov. Med drugim se lahko pohvali z uradnim mnenjem o delovanju v interesu Republike Slovenije, ki ga je Inštitut za bioelektromagnetiko in novo biologijo izdelal za Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport.

Zdravljenje z bioenergijo ali polaganje rok je morda ena najstarejših metod zdravljenja in se jo uporablja povsod po svetu. Že pred več kot 5.000 leti so jo v Indiji poimenovali prana, kitajski mojstri Qi gonga, ki jo poznajo kot Chi, pa z njo že stoletja uravnavajo in spodbujajo človeško energetsko polje.

Priznani oče medicine Hipokrat je opisal, da je bioenergija kot »sila, ki teče skozi roke mnogih ljudi«.

Vabljeni na predstavitev Bioenergije – bioterapije v četrtek, 27. septembra 2012 ob 19:00 v Mali hali Mladinskega centra Zagorje.

Predstavitev bo vodil Rok Mitić, diplomirani bioterapevt metode Zdenka Domančića in predsednik društva Sintropija.

Ko si zdrav, imaš tisoč želja, ko zboliš, le eno.
(kitajski pregovor)