Festival Urbane Kulture

V mesecu decembru se v zagorski občini zvrsti mnogo kulturnih prireditev. Že četrto leto zapored pa bodo program popestrili dogodki na temo urbane kulture v organizaciji MC ZoS in KUD VOXHUMANA.

 Festival urbane Kulture se bo tokrat odvijal v Mladinskem centru Zagorje, program pa bo razpet čez cel teden.

Začelo se bo v soboto, 10.12.2011 s HC Koncertom skupin Trifail, Kvazi Cirkus in Terminal Disease. Začetek bo ob 20. uri, vstopnina bo 3€. Na HC koncertu bo tudi možno kupiti karto za vse 3 koncerte za ceno 7 €.

V ponedeljek, 12.12. in sredo, 14.12. bo potekala grafitarska delavnica s pričetkom ob 11. uri, vstop prost, potrebno bodo predprijave, ki jih najdete na povezavi 

V torek, 13.12. ob 19. uri bo bobnarsko kliniko v MC ZOS vodil Klemen Markelj. Vstop prost.

 V četrtek, 15.12. vam bo v MC ZOS na ogled glasbeno-dokumentarni film »V letu hip-hopa«, ki  predstavlja rap glasbo na Slovenskem, vse od njenega nastanka pa do danes. Po filmu sledi pogovor z režiserjem. Začetek bo ob 19. uri – vstop prost.

V petek 16.12. bo v MC ZoS koncert, kjer se bodo predstavili lokalni rap izvajalci. Program bosta kot gosta popestrila velenjski duo Thug Connect.  Rapati se bo začelo ob 20. uri, vstopnina je 3€.

Za zaključek letošnjega Festivala urbane kulture pa se vam bosta na odru predstavila letošnji zmagovalec slovenskega prvenstva v free-styleu Unknown in N’Toko, ki je v preteklem letu izdal plošči Ex Shanti/Future Shanti ter Parada ljubezni, plošči, ki sta prejeli zelo pozitiven odziv. Koncert bo potekal v soboto, 17.12., od 20. ure naprej – vstopnina je 3 €.

Vabljeni!!