Pisana poslikava za prvoseptembrsko dobrodošlico

Učenci so zadnje dni počitnic poslikali šolski zid.

Učenci so zadnje dni počitnic poslikali šolski zid.

Zagorje ob Savi, 1. september 2017 – Mladinski center Zagorje ob Savi (MC ZOS) in Osnovna šola Toneta Okrogarja krepita sodelovanje na področju kreative mladih.

Tokrat so zadnji teden počitnic učencem ponudili Mega slikaRAJ, 4-dnevno delavnico poslikave sivo-rjavega zidu ob vhodu v osnovno šolo, ki je več let mrko pozdravljal učence. Učenci so tekom delavnic na neformalen način spoznavali različne tehnike poslikav, se sporazumevali s prostovoljkami EVS zgolj v angleščini in pustili pečat na šoli, ki jih bo spremljal več let.

Prostovoljke, ki so vodile 4-dnevno delavnico.

Prostovoljke, ki so vodile 4-dnevno delavnico.

Prostovoljke Riina Meldre, Toni Toncheva in Marta Plasencia, ki v okviru Evropske prostovoljske službe (EVS, program Erasmus +) opravljajo prostovoljsko službo v MC ZOS, so 11 učencev, starih 10 – 15 let, vodile preko načrtovanja skupne poslikave zidu do slikanja z akrilnimi barvami in grafiterskimi spreji ter zid barvno osvežili z živahno poslikavo džungle.

Dogodka ob otvoritvi se je poleg učencev in predstavnikov MC ZOS udeležil g. Matjaž Švagan.

Dogodek ob otvoritvi barvitega zidu.

Otvoritev poslikave zidu pred Osnovno šolo Toneta Okrogarja je potekala 1. septembra 2017 v prostorih šole, učenci pa so bili navdušeni nad pisano dobrodošlico ob vhodu v šolo. Otvoritve se je udeležil tudi zagorski župan Matjaž Švagan.

Marko Pavlovič, direktor Mladinskega centra Zagorje ob Savi in Nataša Grošelj, ravnateljica Osnovne šole Toneta Okrogarja sta enotnega mnenja, da bosta organizaciji še naprej sodelovali na področju ustvarjalnosti, mednarodnih aktivnosti s prostovoljci EVS in neformalnega izobraževanja, saj ima le-to pozitivne učinke na otroke in mladino v lokalni skupnosti.

Za ogled več fotografij kliknite sem.