Brcnimo rasizem VI.

V Zagorju ob Savi se bo konec septembra skupaj s spremljevalnim programom odvijal že šesti zaporedni antirasistični nogometni turnir Brcnimo rasizem. Aktivnosti se bodo izvajale ob koncu septembra, sklepni in glavni del pa bo, tako kot vsako leto, predstavljal malonogometni turnir na igrišču Proletarec, ki bo v soboto, 30. septembra.

Turnir, ki ga pripravljata lokalna anarhistična skupina O.S.A. Zasavje (Organizirana skupnost anarhistov) in Mladinski center Zagorje ob Savi, ob podpori FARE in ŠKLAB, je del širše iniciative, ki predstavlja kamenček v mozaiku borbe proti rasizmu in izključevanju.

Na samoorganiziranih antirasističnih dogodkih v sklopu iniciative Brcnimo rasizem se lahko družimo vsi, ne glede na to, kako izgledamo, koga imamo radi, od kod prihajamo ali v kaj verujemo. Na njih se zabavamo in družimo vsi, ki spoštujemo sočloveka na način, ki ne temelji na potrošniški logiki. Na dogodkih se rojevajo in širijo ideje ter prakse, s katerimi gradimo drugačno družbo in navsezadnje drugačen nogomet.

Iniciativa Brcnimo rasizem krepi družbeno odgovornost in strpnost v družbi, odpira prostor za kritičen pogled na kakršnokoli izključevanje in vključuje ranljive skupine, ki jih je obstoječi sistem potisnil na rob družbe. Medtem ko se ksenofobni del družbe v strahu in nepoznavanju novih družbenih pojavov na vse mogoče načine upira drugačnosti, mi cenimo in slavimo raznolikost!

________________________________________________________________________

PROGRAM: 

PETEK, 29.9., ob 19:00,
pred starim kegljiščem na “Šahtu” v Zagorju
(Kegljaški klub Zagorje ob Savi, Podvine 2)

—  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —

SOBOTA, 30.9., ob 10:00,

igrišče Proletarec Zagorje

  • malonogometni turnir Brcnimo rasizem
  • “Hrana, ne orožje!”
  • videoprojekcija »Borili se bomo proti njim«
  • izdelovanje priponk
  • ročni nogomet

___________________________________________________________________________

PRIJAVE: 

Zbiramo od srede, 13. 9., naprej. Izpolnjeno PRIJAVNICO skupaj s kratko predstavitvijo, ter po želji tudi fotografijo ali logotip vaše ekipe pošljite na info@mczos.si.
Prijave zbiramo do zapolnitve tekmovalnih mest.

___________________________________________________________________________

Osnovna pravila poteka turnirja, ki se lahko do samega turnirja še nekoliko spremenijo, najdete na tej povezavi.

Za več informacij o turnirju lahko pišete na info@mczos.si ali sledite facebook strani Brcnimo rasizem.

PORUŠIMO ZIDOVE SOVRAŠTVA,
ZGRADIMO MOSTOVE PRIJATELJSTVA!