Rdeči revirji 2016

Zasavje bo ponovno v znamenju festivala Rdeči revirji, letos že štirinajstič.

V času festivala bo v vseh treh zasavskih občinah potekalo pestro umetniško dogajanje. Izvedenih bo preko 80 brezplačnih prireditev za vse generacije in okuse, od plesnih in gledaliških predstav domačih in tujih ustvarjalcev, do sodobnega cirkusa, lutkovnih predstav, razstav, instalacij, uličnih predstav, filmov in koncertov.

Velik del festivalskega dogajanja bodo prispevali tudi zasavski kulturniki.

PLAKAT-RR16Otvoritev Rdečih revirjev bo v četrtek, 26. maja 2016, v Hrastniku, kjer se bomo družili do nedelje, 29. maja. Festival se bo nadaljeval v Trbovljah in Zagorju, od srede, 1. junija, do sobote, 4. junija 2016, ko se bo festival zaključil.

Soorganizatorji in partnerji festivala so:

Namen festivala je predstaviti različne umetniške žanre in oblike, pestrost in neposrednost, ki prinaša oživitev dogajanja na zasavskih ulicah ter skrbi za približanje kulturnih vsebin najširšemu krogu ljudi.

Pomembno pa je predvsem druženje in uživanje ob prireditvah. Festival ohranja ostrino umetniške besede na eni in hudomušnost na drugi strani. Letos smo dodali nove vsebine in iniciative, ki poudarjajo pomen skupnostnega dela, solidarnosti in sodelovanja.

Preverite dogajanje v vseh treh zasavskih občinah: RR2016-program.

Vabljeni!

VITKAR.pdf-Adobe-Reader-450x138krc-hrastnikmchMC ZOS

ddt punktkcdd-300x142-1MCT_logo-450x188