Brcnimo rasizem! v Zagorju ob Savi

BR BANNER2-01Mladinski center Zagorje ob Savi in lokalna anarhistična skupina OSA Zasavje vas vabita na že tretjo akcijo Brcnimo rasizem!, ki bo letos prvič potekal tudi v nekaterih drugih slovenskih krajih.

 

 

 

 

 

PROGRAM BRCNIMO RASIZEM! (Zagorje ob Savi, 9.-11.10.2014)

 

Okrogla miza: KRIZA DEMOKRACIJE

Moderira Agustin Valverde, EVS prostovoljec MC ZOS iz Španije.

Četrtek, 9.10.2014, ob 19.00, Mladinski center Zagorje

Zakaj je v zadnjih nekaj letih na popolnoma različnih koncih sveta toliko protestov? Kaj botruje nezadovoljstvu tudi v zahodnih državah? Ko smo bili otroci, so nam rekli, da živimo v demokraciji in da imamo moč spremeniti stvari. Pa vendar, zakaj so ljudje tako nesrečni? Kaj se dogaja? Ali ta demokracija zares deluje?

O krizi demokracije se bomo pogovarjali s tremi gosti, ki se s podobnimi vprašanji soočajo pri njihovem strokovnem delu.

 

Kuharska delavnica: SVETOVNA KUHNA

Vodijo dijaki Srednje šole Zagorje.

Petek, 10.10.2014, ob 15.00, Srednja šola Zagorje

Dijaki Srednje šole Zagorje te toplo vabijo medse! Na kuharski delavnici boste pod njihovim budnim očesom pripravljali jedi z različnih koncev sveta, ki bodo prav gotovo zadovoljile tudi najbolj zahtevnega gurmana.

Za udeležbo na delavnici ne potrebujete predhodnega kuharskega znanja, vse potrebne sestavine za pripravo jedi pa bo zagotovil MC ZOS.

Število mest je omejenih (15). Na delavnico se prijavite tako, da izpolnjeno PRIJAVNICO posredujete najkasneje do torka, 7.10.2014, na info@mczos.si.

 

PREDSTAVITEV PROJEKTA »BRCNIMO RASIZEM!« Z OGLEDOM FILMA IN POGOSTITVIJO Z DOBROTAMI IZ SVETOVNE KUHNE

Petek, 10.10.2014, ob 19.00, Mladinski center Zagorje

Letošnja akcija Brcnimo rasizem! prvič postaja vseslovenska! Ob tej priložnosti bomo na petkovem dogodku predstavili idejo celotne akcije ter si ob pogostitvi z jedmi, ki jih bodo pripravili udeleženci kuharske delavnice »Svetovna kuhna«, ogledali film.

 

NOGOMETNI TURNIR »BRCNIMO RASIZEM!«

Sobota, 11.10.2014, ob 13.00, Igrišče Proletarec Zagorje

Osrednji dogodek akcije Brcnimo rasizem! je nogometni turnir, ki javnost opozarja na problematiko rasizma tako lokalno kakor tudi širše. Hkrati pa turnir z vključevanjem različnih skupin in posameznikov osvetljuje problem izključevanja, nestrpnosti do drugačnosti, ter krepi družbeno odgovornost.

Vse zainteresirane vabimo, da oblikujejo ekipe (4+1), izpolnijo PRIJAVNICO ter jo najkasneje do torka, 7.10.2014, posredujejo na info@mczos.si.

 

AKCIJA »FOOD NOT BOMBS«

Sobota, 11.10.2014, od 13.00 dalje, Igrišče Proletarec Zagorje

»Food Not Bombs« je skupina neodvisnih aktivistov, ki pripravljajo vegansko in vegetarijansko hrano iz sestavin, ki predstavljajo presežek hrane v pekarnah, živilskih trgovinah.

Tekom nogometnega turnirja bo na voljo brezplačen obrok.

 

 

 

***

Projekta sofinancira FARE network.

FARE_logo