10.11.2012 | Informator, Znanja

Uvodno usposabljanje za prostovoljce

Živimo v svetu, v katerem priložnosti za delo ponikajo kot voda na Krasu, vsi delodajalci pa si želijo uslužbencev z raznimi izkušnjami. Hkrati se življenski standard niža in vse več ljudi potrebuje pomoč sočloveka. V takšnem ali drugačnem smislu. ;)

Kako pa najlažje pridobiti izkušnje, priporočila in hkrati narediti nekaj pozitivnega za skupnost?

Mladinski center Zagorje ob Savi vas vabi na enodnevno brezplačno usposabljanje, ki je namenjeno prostovoljcem in vsem tistim, ki bi to radi postali. Uvodno usposabljanje je torej namenjeno posameznikom (osnovnošolcem, srednješolcem, študentom, zaposlenim, brezposelnim in upokojenim), ki se na prostovoljsko delo šele pripravljate, in tudi tistim, ki že delujete kot prostovoljci, vendar se še niste udeležili organiziranega izobraževanja.
Z našega prvega usposabljanja, od katerega je minilo že več kot eno leto, smo udeleženci odšli z novim zagonom, svežimi idejami ter motivacijo za tovrstno delo.

Usposabljanje se dotika splošnih tem prostovoljstva, kar pomeni da prostovoljka/prostovoljec ne pridobi specifičnih znanj na različnih področjih dela, ampak širši pogled na celotno področje. Opozorili nas bodo na nevarnosti v prostovoljstvu ter nas poučili o raznih temah znotraj njega (vloga prostovoljskega dela v družbi, odnos do stigmatiziranosti v družbi, motivacija za prostovoljsko delo, komunikacija, pravice in odgovornost prostovoljcev, etika, etični kodeks v prostovoljstvu).

Usposabljanje pripravljamo s Slovensko filantropijo – združenjem za promocijo prostovoljstva, vsi skupaj pa bomo ustvarili boljši jutri!

Usposabljanje bo potekalo v soboto, 10. 11. 2012 od 09:00 do 16:00 ure v Mali hali Mladinskega centra Zagorje.

Udeležba na seminarju je brezplačna in omejena, zato zainteresirane udeležence prosimo za čimprejšnjo izpolnitev prijavnice, katero do 7. novembra 2012 pošljite na elektronski naslov info@mczos.si, po pošti na Mladinski center Zagorje, Cesta 9. avgusta 48, 1410 Zagorje ali po faksu na 0597 32 033 . Udeleženci boste prejeli tudi potrdilo o udeležbi na usposabljanju.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu info@mczos.si ali preko telefona 0597 32 032.

Komentiraj

  • Ime *
  • E-mail * (E-mail ne bo prikazan)
  • WWW