Začetek projekta: Metamorfoze

Preobrazbe – Metamorfoze je naslov dolgoročnega projekta, ki ga začenjamo v mladinskem centru z idejo, da vzpodbudimo prve, majhne, a pomembne korake stran od prevladujoče kulture potrošništva!

Petek, 06. julij 2012

19:00: Preobrazbe v sliki, MC Zagorje
V sodelovanju z multimedijsko sekcijo V.A.T (Vizualna alternativa Trbovlje) se bo v petek ob 19:00, odprla fotografska razstava, ki bo na domiseln in inovativen način razstavljala pomenske fotografije. Preobrazbe bomo tako predstavljali skozi umetniške utrinke sekcije V.A.T (društvo Relik).

19:15: Bojni posvet, MC Zagorje
Bojni posvet je javno generiranje idej na temo, kako izboljšati življenje v lokalni skupnosti. Tokratna izhodišča so: povečanje prehranske samooskrbe, spodbujanje lokalno pridelane hrane, sonaravni turizem in razvoj.
Za začetno intonacijo bo poskrbela moderatorka Mirjam Kopše, vstopnina je in stane eno idejo na udeleženca.

21:30: Kino pod zvezdami – Kruh naš vsakdanji, igrišče Proletarec
Pretresljiv film o sodobni proizvodnji hrane ni še nikogar pustil hladnega. Brezbesedna uprizoritev mehanskih postopkov pridelovanja sadja in zelenjave ter necenzurirani posnetki klavnic nam nazorno kažejo, da se je sodobni človek odtujil od narave… Kino predstava bo potekala pod zvezdami na svežem zraku, na igrišču Proletarec, pred Mladinskim centrom Zagorje.

Sobota, 07. julij 2012

09:00: MC Fair Trade, Tržnica Zagorje 

Za odgovorno blagovno menjavo!

Cilj projekta Metamorfoze je poudarjati in uvajati odgovorno blagovno menjavo. Kaj to pomeni? Fair Trade je svetovna skupnost t.i. pravične trgovine, ki se zavzema za pošteno delitev dobička, ki ga ustvarja delo, za dostojanstvo delavca in kmeta in proti pohlepu multinacionalnih korporacij.

S pričetkom ob 9:00 zjutraj, bo v soboto, 7. julija 2012, pred tržnico Zagorje, možno menjati majice, hlače ter ostala oblačila, modne dodatke, šolske potrebščine. Skratka vse, česar doma ne uporabljate več, pa bi morda prav prišlo kakšnemu sočloveku. Pokažimo da znamo tudi to!

Pokažimo, da znamo tudi to!

Potekale bodo tudi delavnice za otroke in lahko se boste ohladili s svežo limonado.

Oskrbeli se boste lahko z lokalno pridelano hrano, spoznali društva in organizacije ter delili mnenja s posamezniki, ki s svojim delom dokazujejo, da so spremembe možne!

Se vidimo v petek in soboto!

Več o projektu si lahko preberete v članku Preobrazbe.

Projekt organizira Mladinski center Zagorje, moči združuje še z Mladinskim centrom Trbovlje in Mladinskim centrom Litja.