“Paranoid Android” Delavnica za izdelavo osnovnih Android pripomočkov

Živimo v unikatnem svetu, v katerem se izražamo skozi umetnost, sproščamo skozi kreativnost, poslovne priložnosti pa uresničujemo skozi inovativnost. Vsi našteti elementi so bistvenega pomena v procesu človekovega spoznavanja samega sebe, prav tako pa tudi v smislu njegovega umeščanja v širšo okolico.

Prav ta edinstvenost in odprtomiselnost sta nas vodili v sunkovit razvoj raznih tehnologij, ena od njih je seveda mobilna tehnologija. Preplavili so nas ti. »pametni telefoni« ter njih operacijski sistemi, dodatki, pripomočki, igre. Prišlo je do poplave novih podjetij in posameznikov, ki so si z ustvarjanjem programov za iPhone in Android telefone zagotovili obstoj ter celo uspešne življenske kariere.

V soboto, 23. 06. 2012, se bomo v Šklabu (Klub zasavskih študentov) ob 10:00 imeli možnost prepričati, da je vse to pravzavprav zelo enostavno! V treh urah bomo na delavnici poskusili ustvariti kakšno preprosto igro, ki jo bomo preizkusili tudi na telefonih.

Delavnico bo vodil naš prostovoljec, Janez Medvešek: »Mika me odkrivanje novih svetov, najbolj pa me pritegnejo področja, ki povezujejo različne “svetove” med seboj. Zato študiram fiziko (smer – astronomija), na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. V prostem času se ukvarjam predvsem z debato, športom, programiranjem in mislim, da lahko skupaj uresničimo tudi najbolj nore ideje!«

Predhodno poznavanje programiranja ni potrebno, saj bomo ustvarjali s preprostim programom »App Inventor«. Potrebni so le Google račun (e-poštni), ščepec potrpežljivosti ter čajna žlička ustvarjalnosti.

Za delavnico Paranoid Android je omejeno število prijav. Prosimo, da izpolnjeno prijavnico pošljete do 21. junija 2012, na elektronski naslov info@mczos.si, po pošti na Mladinski center Zagorje, Cesta 9. avgusta 48, 1410 Zagorje ob Savi ali po faksu na 0597 32 033.

Kaj pa veš… Mogoče ravno v tem najdeš poslovno priložnost tudi ti! ;)