Prostovoljsko poletje na Poljskem

Bi rad_a preživel_a letošnje poletje nekoliko drugače? Ponuja se ti odlična priložnost na Poljskem, v mestu Mińsk Mazowiecki.

Gre za skupinsko ESC 6-tedensko prostovoljstvo, v času 1. 6. – 31. 8. 2023., ki se osredotoča na medkulturno izobraževanje, socialno animacijo in opolnomočenje mladih. Poslanstvo je okrepiti participacijo mladih, povečati znanje o evropskih mladinskih ciljih in Evropski listini o lokalnem mladinskem delu (ej, ni panike, če ne poznaš tega, se sprot naučiš :P). Prav tako si prizadevajo za razvoj medkulturnega dialoga in razumevanja ter spodbujanje pozitivnega razmišljanja in strpnosti.

Glavna področja dejavnosti so:

  1. Poletni kamp za otroke – ustvarjanje medkulturnih dejavnosti, delavnic in animacije.
  2. Mladinsko delo – pomoč mladinskim delavcem v lokalnem mladinskem centru.
  3. Mladinski festival – pridružite se lokalni mladinski ekipi pri ustvarjanju letnega dogodka za mlade.

Poleg tega ste prostovoljci vabljeni, da prispevate k okoljskemu poslanstvu EBU organizacije, in sicer k sajenju dreves.

Primeri spremljevalnih dejavnosti: jezikovne kavarne, diskusijski klubi, kuharske delavnice, družbene kampanje o okoljskih ali evropskih temah, ustvarjanje vsebin za družbene medije, snemanje videoposnetkov, podkasti. *Posebna naloga: igranje z zelo prijaznim psom huskyjem :)

Link do gostujoče organizacije.

Link do mladinskega centra Międzyczas.

Prijave zbirajo do 30. 6. 2023

Več informacij in link do prijave: https://youth.europa.eu/solidarity/placement/34919_en?fbclid=IwAR16zglPK47q-p6lEuptevwfVHOjBF5LgdSdbYdjz8Rg5OWqkNh3ye87QBg

Dodatne informacije in pomoč pri prijavi pa lahko dobite tudi v MC ZOS.