Iki-kua? Ikigai

Se sprašuješ, kaj je tvoj smisel? Razmišljaš o tem, kaj je tvoje poslanstvo? Se počutiš, kot da ti nič ne gre in da se v ničemer ne najdeš?  Vrhunsk, ker maš pred sabo polje neskončnih možnosti, pri čemer je Ikigai lahko tvoj osebni kompas. ;)

IKI-KUA? 
Ikigai je japonski koncept, ki nam pomaga pri iskanju vrednosti življenja in njegovega namena.  “Življenje” (iki) in “Vrednost” (gai). Ikigai pomeni “Živeti uresničitev, za katero posameznik upa, da se bo zgodila” in/ali “Tisto, kar življenje napravlja takšno, da ga je vredno živeti”.

Vabimo vas na delavnico samoraziskovanja, kjer bomo odgovarjali na vprašanja, kot so: kaj imam rad_a, v čem sem dober_a, kaj svet potrebuje od mene, ipd. Določili pa si bomo tudi nadaljne korake, ki nas bodo podprli pri našem Ikigaiu. Ikigai, tako kot vsak drug model, ni popoln in ne ponuja magičnih rezultatov, zato bomo nekaj besed namenili tudi prevzemanju odgovornosti, sprejemanju odločitev in dobrodošlici napak ter vseživljenjskem učenju.

Vabljeni v petek, 7.4., ob 18.00 uri v Mladinski center Zagorje. Delavnica je brezplačna, prijave na urska@mczos.si pa so obvezne. Delavnico vodi mladinska delavka, trenerka in umetnica Urška Pavlovič.

Se vidimo!