Postani ustvarjalec sprememb

Vabimo vas, da se pridružite našima tujima gostoma, trenerjema, Anni in Andrei, na brezplačnem dvodnevnem treningu “Postani ustvarjalec sprememb (chamgemaker)”.

Trening je namenjen vsem, ki delate z ljudmi (vzgojiteljem, učiteljem, profesorjem, mladinskim delavcem, socialnim delavcem, tistim, ki vodite različna društva in druge nevladne organizacije) in tistim, ki si želite biti sprememba v svojem okolju.

Trening bo potekal v sredo in četrtek, 14. in 15. 9. 2022, med 17.00 – 21.00, v prostorih Mladinskega centra Zagorje ob Savi. Prijave zbiramo na rada@aspira.si do 10. 9. 2022 oz. do zapolnitve mest. Trening bo potekal v angleščini, vendar bo na voljo tudi prevod.

Čakata nas dva ustvarjalna dneva polna aktivnosti spreminjanja!

Spoznali bomo:

– navdihujoče zgodbe ustvarjalcev sprememb z vsega sveta,
– razvijali svoje veščine spreminjanja in se naučili novih orodij in metod za delo s svojo ciljno skupino,
– mreženje s podobno mislečimi ljudmi,
– pripravili svoj projekt spreminjanja v skladu s svojimi sanjami in vrednotami,
– napolnili baterije in dvignili motivacijo.

Program:

  1. dan

17.00 – 17.15 – Predstavitev, spoznavanje
17.15 – 18.45 – Igra Changemaker
18.45 – 19.00 – Odmor
19.00 – 20.45 – Changemaker spretnosti 1 (ustvarjanje vizije, delo z vrednotami in prednostmi)
20.45 – 21.00 – Povzetek in zaključek

  1. dan

17.00 – 17.15 – Pozdrav
17.15 – 18.30 – Changemaker spretnosti 2 (timsko delo, komunikacija, postavljanje ciljev)
18.30 – 18.45 – Odmor
18.45 – 20.30 – Ustvarjanje lastnih projektov spreminjanja
20.30 – 21.00 – Ocenjevanje in zaključek

Anna Książek iz Poljske in Andrea Pucci iz Italije od leta 2015 potujeta po vsem svetu in iščeta ustvarjalce sprememb – ljudi, ki delujejo za družbene in/ali okoljske spremembe. Bila sta v 36 državah, sodelovala pri 31 projektih kot prostovoljca in intervjuvala več kot 350 ustvarjalcev sprememb, da bi ugotovila, kaj resnično potrebujemo, da spremenimo svet.

Med tem potovanjem raziskujeta alternativne oblike gospodarstva, kot so izmenjava, darilna ekonomija in krožno gospodarstvo, ter poskušata razumeti in poudariti bolj poštene smeri podjetništva, kot je npr. socialno.

Če želite izvedeti več o njunem delu, preverite:

– kratek film o projektu ExChange The World
– instagram.com/exchangetheworld.info
– facebook.com/exchangetheworld.info
– Pogovor TEDx: How to (ex)change the world

Anna Książek – trenerka, coachinja, aktivistka, zanimajo jo teme, povezane z družbenimi spremembami, globalnim izobraževanjem, človekovimi pravicami. Kot trenerka je sodelovala s podjetji, javnimi ustanovami in predvsem nevladnimi organizacijami, kot so Scouting, Ashoka in Amnesty International. Več o njenih izkušnjah: ksiazekanna.strikingly.com.

Andrea Pucci – kemik, raziskovalec in permakulturist. Zanima ga in je aktiven na področju družbene dinamike, globalnega segrevanja in alternativnega kmetijstva. V okviru tega podviga je imel tudi priložnost sodelovati kot prostovoljec pri desetinah projektov, povezanih z okoljem, od naravne proizvodnje do recikliranja in ponovne uporabe virov.