#sampuvej

#sampuvej

Hej! Že veš da je bilo leto 2022 proglašeno za Evropsko leto mladih, ki bo v ospredje postavilo številne plati življenja mladih od izobraževanja, zaposlovanja pa vse do dobrega počutja, samozavesti in zdravja, kulturnega udejstvovanja in iskanja rešitev za izzive prihodnosti, predvsem pa v ospredeje postavlja glas mladih, torej vas!

Da bo slišan tudi vaš glas v Zagorju, smo v MC ZOS pripravili projekt z imenom #sampuvej. Gre za participativni proračun, s katerim boste mladi soodločali o aktivnostih in programu mladinskega centra ter soustvarjali podobo Zagorja. Ideje, ki jih boste predlagali so lahko tako vsebinske narave, npr. turnir, koncert kot tudi bolj oprijemljive, npr. klopca na priljubljenem zbirališču mladih.

Predloge boste predlagali mladi, ki ste stari med 15 in 29 let in imate stalno prebivališče v občini Zagorje ob Savi. Podprti bodo predlogi namenjeni mladim, so v splošno javno korist ter  skladni s programom in akti MC ZOS. Izvedeni bodo v pristojnosti mladinskega centra v sodelovanju z mladimi do konca leta 2022 in so finančno ovrednoteni med 200 € do 700 €. Izvedenih bo več izglasovanih predlogov, saj je skupno na voljo 3.000 €, ki bodo razporejeni med zmagovalne predloge.

Celoten postopek se pričenja v ponedeljek, 4. aprila 2022. Za oddajo predlogov imaš na voljo en mesec. Vse predloge bo pregledala komisija, ki bo preverila skladnost s kriteriji ter jih umestila na glasovanje, ki se bo pričelo 20. maja in zaključilo 3. junija. Kriteriji za sprejetje predlogov na glasovanje so sledeči:

  • predlagajo jih mladi, ki so stari med 15 in 29 let in imajo stalno prebivališče v občini Zagorje ob Savi
  • je v splošno javno korist in namenjen mladim;
  • je skladen s programom in akti MC ZOS;
  • je izveden v pristojnosti MC ZOS v sodelovanju z mladimi;
  • je finančno ovrednoten med 200,00 EUR in 700,00 EUR, z vključenim DDV;
  • je v celoti izvedljiv do konca leta 2022.

Svoj predlog lahko oddaš preko spletnega obrazca, ki ga najdeš tukaj: https://www.1ka.si/a/64bcf487

Celoten pravilnik participativnega proračuna #sampuvej najdeš spodaj, za več informacij pa se lahko obrneš tudi na jani@mczos.si

#sampuvej pravilnik