Youth Empowered

Izmenjava Youth Empowered

Si že slišal/a za mladinske izmenjave? Mi smo ravnokar bili na eni. Te zanima, kako je bilo?

Devetnajstega avgusta, smo se s pomočjo Mladinskega centra Zagorje, Gašper, Marina, Juš, Matej in Ajda skupaj odpravili na pustolovščino u Grčijo. Najprej smo se seveda morali transportirati do tja. To smo storili s pomočjo različnih vozil: kombija, letala in avtobusa, ki so bila vsa zelo hitra razen kombija in avtobusa.

Ko smo prispeli v manjše mesto med hribi (Si že mislil_a, da bomo šli na morje? Mi tudi … Pa nismo šli), smo spoznali še ostale udeležence – Irce, Slovakinje, Portugalce, Špance, Italijane in Grke. Na začetku smo bili med seboj še malo sramežljivi, na koncu pa smo se ujeli bolje kot z lastnimi sorojenci (kar je kar ironično, saj sva Ajda in Matej sestra in brat).

Vsak dan smo imeli raznovrstne aktivnosti in delavnice, hkrati pa smo imeli dovolj prostega časa za kopanje v bazenu in raziskovanje mesteca. Prvi dan smo se v glavnem spoznavali preko različnih spoznavnih igric, v naslednjih dneh pa smo sodelovali na delavnicah na temo psihičnega zdravja. En dan smo šli tudi na lažji pohod po prelepi naravi in do morja, kjer smo uživali na prečudoviti plaži. Ker smo uživali v družbi novih prijateljev, je teden kaj hitro minil in vrniti smo se morali nazaj domov v realnost.

Aja, pa Erasmus+ je vse to častil (prenočišče, hrano, prevoz…), tako da so vsi stroški, ki so nam nastali, nastali zgolj zaradi zabave izven programa. Še vedno nisi prepričan, če si upaš na izmenjavo? Verjemi nam. Izplača se, saj so izmenjave zabavne, poučne in brezplačne… Pa s seboj vzemi še svojega najboljšega prijatelja!

Ajda in Matej Pevc