Brcnimo rasizem online

Brcnimo rasizem je del širše iniciative, ki preko športa promovira boj proti vsem oblikam izključevanja, sovraštva in zatiranja ter skozi tovrstne dogodke gradi alternative. Turnir je priložnost za srečanje, povezovanje in gradnjo solidarnosti med različnimi skupinami in družbeno angažiranimi iniciativami ter ljudmi, ki jih je obstoječi sistem potisnil na družbeni rob. Gre za odprti skupnostni prostor radikalne enakosti, ki zavrača rasizem, seksizem, homofobijo, nacionalizme in vse druge oblike diskriminacije.

V zadnjem času, ko sovražni govor, nestrpnost in ksenofobna dejanja postajajo del vsakdana ter se je eksplicitno povečala sovražna atmosfera ter razmere v družbi in javnem prostoru, so nogometni turnirji v sklopu iniciative Brcnimo rasizem še toliko bolj pomembni.

Temeljna ideja turnirjev je namreč v tem, da preko skupnostnega kulturno-športnega dogodka zgradimo alternativo obstoječim razmeram v družbi. Tu se rojevajo in širijo ideje ter prakse, s katerimi gradimo drugačno družbo in navsezadnje drugačen nogomet, namenjen vsem.

Mladinski center Zagorje ob Savi vsako leto organizira nogometni turnir Brcnimo rasizem. Letos ga zaradi znanih razlogov žal nismo, bomo pa zato organizirali alternativno online izvedbo…

________________________________________________________________________________________________

BRCNIMO RASIZEM ONLINE:

V soboto, 21.11.2020, od 10:00 dalje, bo potekal nogometni turnir Brcnimo rasizem online. Tokrat boste za spremembo igrali s prsti in ne z nogami. Turnir bo namreč potekal v igri PES mobile 2021. Za to mobilno igro smo se odločili, ker je brezplačna in precej enostavna za uporabo. Najdete jo na trgovini Google Play in/ali Apple Store.

Za udeležbo na turnirju so obvezne prijave do petka, 20.11.2020, do 16:00 na e-naslov jani@mczos.si. V prijavi obvezno navedi sledeče podatke: Ime in priimek, starost, ime ekipe ter owner ID (tega najdeš v igri PES mobile 2021 pod zavihkom Extras/User Information/User profile/Owner ID). Ime ekipe naj bo enak imenu ekipe v igri. Priporočamo, da že pred turnirjem odigrate nekaj iger in si malce sestavite svojo ekipo.

Na dan turnirja se bomo ob 10:00 dobili na aplikaciji Discord (kanal Zasavc ne jezi se/Brcnimo rasizem online), kjer bo potekala vsa komunikacija med igralci in organizatorjem turnirja. Link do Discord serverja: https://discord.gg/fH5nphAGUf

Pravila in potek turnirja:

  • Igralci na turnirju so razdeljeni v skupine. Minimalno število udeležencev je 8, maksimalno pa 32. V primeru, da se prijavi manj kot 8 igralcev bo turnir odpovedan.
  • Žreb v skupine bo opravljen dan pred turnirjem, v petek ob 19:00 na Discordu. Prisotnost ni obvezna, lahko pa se udeležite žreba v živo.
  • Turnir začnemo ob 10:00 na zgoraj omenjenem Discord serverju. Tam izveste vse potrebne podatke za vašo prvo in vse naslednje tekme.
  • Za vsako tekmo boste imeli na voljo 20 minut. V tem času se morate povezati z nasprotnikom, odigrati tekmo in organizatorjem sporočiti rezultat zaključene tekme.
  • V primeru da tekmovalec v času tekme ni prisoten oz. odziven na Discordu, se pripiše zmaga nasprotniku z 3:0.
  • V primeru internetnih težav (da med tekmo igralca vrže ven iz igre) se tekma lahko ponovi. Če se to še enkrat ponovi z istim nasprotnikom, se zapiše seštevek rezultatov obeh nedokončanih tekem.
  • Če pride do sporov med tekmovalcema, jih rešujeta skupaj z organizatorjem turnirja. Zadnjo besedo ima vedno organizator. Od vseh tekmovalcev pa se pričakuje fair-play!
  • Organizator si pridržuje pravico do spremembe pravil,