Geocaching

Bi rad odkrival nove stvari, raziskoval nove kraje, našel zaklade, delil izkušnje z novimi ljudmi ali morda… postal raziskovalec? Zaupaj mi… Geocaching je prava rešitev zate. Kaj? Ne veš kaj je Geocaching? Ne skrbi, vse ti bom objasnil:

Geocaching je pravzaprav globalni lov na zaklade, igra v kateri udeleženci iščejo škatlice z zakladi ali skrite objekte. Geocaching bi lahko opisali kot serijo skrivalniških igric, kjer skrivalci iskalcem namige ponujajo na medmrežju, iskalci pa uporabljajo GPS naprave za pomoč pri iskanju skritih škatlic ali objektov.

Najboljše in zabavno pri tej igri je to, da deliš različne stvari z ljudmi po celem svetu in uživaš v naravi.

Če trenutno nimaš možnosti potovati, imaš pravzaprav srečo, ker lahko začneš z iskanjem zakladov v Zagorju ob Savi in potem nadaljuješ z iskanjem drugje po svetu.

Torej pohiti, prenesi Geocaching aplikacijo iz Play Store ali App Store.

Preveri mesto, v katerem se nahajaš in to je vse, takoj boš opazil vse škatlice na zemljevidu!

Pripravi svoje povečevalno steklo, pohodne čevlje in zemljevid. Nato lahko pričneš s svojo dogodivščino…

******

Projekti prostovoljstva v okviru Evropske solidarnostne enote mladim nudijo priložnosti za prostovoljsko delo. Odgovarjati morajo na pomembne potrebe družbe, prispevati h krepitvi skupnosti in ob tem prostovoljcem omogočati, da pridobivajo uporabne izkušnje, veščine in kompetence za svoj osebni, izobraževalni, socialni, državljanski in profesionalni razvoj, s čimer se izboljšuje njihova zaposljivost.

Več o programu Evropske solidarnostne enote (slo. ESE, ang. ESC, bivši EVS) si lahko preberete na povezavi: http://www.movit.si/ese/projekti-prostovoljstva/