Sodobniki

Podcast oziroma poddaja Sodobniki je zaživela že leta 2015 v prostorih Njive v Trbovljah. Podcast je nastal iz gole radovednosti in potrebe, da ujamemo navdihujoče zgodbe zanimivih ljudi, ki predstavljajo drugačne zamisli, prodorne organizacije in vizionarske poglede. S temi avdio zapisi smo želeli predstaviti številne res zanimive zgodbe, ki so včasih prezrte ali premalokrat slišane.

Sodobniki so, poleg Zasavskih zgodb in Kreativnih večerij, nastajali v zasedbi ustvarjalcev iz društva Punkt – Laboratorij za kreativne industrije.

S sodobniki se pogovarja Janez Lipec, navdušenec nad podcasti, ki je svoje veselje do poslušanja podcastov nadgradil s snemanjem lastnih poddaj. Lokalni kot tudi mednarodni gosti so ponudili marsikatero zanimivo temo, od socialnega podjetništva, zadružništva, dumpster-divinga pa vse do obnovljivih virov energije.

Sedaj pa so Sodobniki, skupaj z društvoma PUNKT in KUD Voxhumana ter pod okriljem Mladinskega centra Zagorje, našli nov dom in bodo v kratkem predstavili tudi kakšno novo zanimivo zgodbo številnih Sodobnikov, ki so nam lahko v navdih, v oporo ali pa le v sprostitev.

Spodaj lahko poslušate osem že posnetih poddaj. Lahko pa nas poslušate tudi na drugih podcast distributerjih, kot so Pocket Casts, Castbox, Breaker, RadioPublic, Google in Apple podcasts, ipd. Vse povezave najdete na naši strani na Anchor.fm