Skozi moje okno

Skozi moje okno oz. angleško Out My Window je pobuda in mednarodno sodelovanje med Limerick Youth Service iz Irske in našim MC ZOS.  

Potovati ta trenutek ne moremo, kar pa ne pomeni, da je svet izven našega dosega. Lahko si vzamemo čas in se postavimo v čevlje druge osebe, ali v tem primeru, pogledamo skozi njihovo okno. 

Katero okno je tebi pomembno? Je to okno v dnevni sobi? Pogled iz tvoje sobe? Mogoče iz okna pri tvojih starih starših? Kaj vidiš skozi to okno in kaj ti to pomeni? 

Če želiš sodelovati si izberi svoj najljubši pogled iz enega od oken in opiši, čim bolj podrobno, kaj vidiš in kaj občutiš med tem ko gledaš skozi to okno. Tvoj opis bomo nato poslali partnerju_ici na Irskem, on_a pa bo poslal_a svoj opis. Iz tega opisa bo on_a naredil_a umetnino po želji in obratno. Najsi bo to risba, slika, kolaž ali kaj drugega. 

Svoj opis poskusi napisati v angleščini, če boš imel_a težave z angleščino pa lahko tudi pomagamo prevesti iz slovenščine. Prijave zbiramo na vgc-zasavje@mczos.si do 1. maja. Na voljo pa smo tudi za dodatna vprašanja.