Dežela tisočerih otokov: Indonezija

Vabljeni, da se v sredo, 26. februarja 2020, ob 18:00 v Mali hali Mladinskega centra Zagorje ob Savi pridružite Anji in Tadeju na njunem potopisnem predavanju o Indoneziji.

V pričetku lanskega poletja sta obiskala 4 otoke ter 8 mest, ki so predstavljala izhodiščne točke za izlete in ogled znamenitosti v tej izjemno zanimivi azijski državi.

Indonezija je četrta najgosteje poseljena država na svetu a zaradi svoje velikosti se tega, izven urbanih središč, ne zavedamo. Sestavlja jo več kot 17.000 otokov, 130 aktivnih vulkanov ter eden najbolj pestrih živalskih ter rastlinskih ekosistemov. Indonezija ima bogato kulturo z več kot 300 različnimi narodi in prekrasno naravo, je kot sto različnih držav združenih v eno. Čeprav je država po ustavi muslimanska in velja za najštevilčnejšo muslimansko državo, najdemo v njej vse od budistov, hindujcev, kristjanov do odmaknjenih etničnih skupin in starovercev. Vsak otok je zgodba zase, novo poglavje v obsežni knjigi o tej enkratni deželi, kjer narava skriva neverjetne lepote, po drugi strani pa zna biti do svojih ljudi tudi zelo kruta in neusmiljena. Vendar domačini ostajajo nasmejani v vseh življenjskih okoliščinah, ob rojstvu in smrti, v vaseh in na poljih, v soncu in dežju, v nagnetenem avtobusu in čakajoč v vrsti pred državnim uradom… Življenje se sprejema takšno kot je in v njem išče le najboljše!