FUK – Festival urbane kulture

Pozdravljeni ljubitelji urbane kulture! Pred nami je spet mesec december z vso svojo pestrostjo. Prav tako bo pestro na urbanem področju ob zvokih alternativne glasbe. Letos se bo tako odvil že dvanajsti, tradicionalni FUK ali Festival Urbane Kulture.

FUK bo potekal v Mladinskem centru Zagorje, v petek, 13.12. 2019, ob 20.30.

Vstopnina: 4€

**ALO!STARI** 

Pravijo, da špilajo za vse, ki ste se zgubli. Za vse, ki bi mogli bit odrasli pa nimate pojma kak to bit. Za vse, ki ne boste nikoli odrasli in za vse tiste, ki jim več pomenijo frendi, familija pa druženje, kot pa keš in zapravljanje cajta na socialnih omrežjih.
Si z njimi? Pridi na špil. 

Skupino sestavljajo:

Matej Kosmacin – bass, vokal
Jernej Metež – kitara
Matic Mlakar – kitara
Tomaž Medvar – bobni
Tine Matjašič – vokal

**THE FERMINANTS**

The Ferminants je 4 članska punkrock skupina iz Vipavske doline (Šempas), ki se je prvič pokazala leta 2012 na Humu v Goriških brdih kot predskupina briškim Pigs parlament. Sledila so leta kadrovskih sprememb, vendar ideologija in glasba je ostala ista (hitra, surova in družbenokritična). Zdajšnja zasedba je začela z ustvarjanjem aprila 2017.
V Avgustu 2018 so izdali EP, s katerim so predstavili svoje 4 komade in v septembru posneli še DIY videospot. Združuje jih potreba po uživanju danega trenutka, druženju in koncertih.

Člani skupine:

Marko Peršič (ritem kitara, vokal)
Anej Peršič (solo kitara, backvokal)
Janoš Sanabor (bass kitara, backvokal)
Matej Srebrnič (bobni)

**TIDAL WAVES**

Zgodba skupine Tidal Waves se je začela leta 2016, ko sta si pevec in kitarist Žiga Cerar in basist Klemen Rizmal zaželela nekaj drugačnega na glasbeni sceni. Z namenom osvežiti, pretresti in narediti nekaj novega na sceni sta ustanovila bend, ki bo storil prav to. Pot ni bila lahka in po menjavi kar nekaj članov in iskanju prave recepture, sta v letu 2019 našla pravo osebo, ki je razumela njuno vizijo in pogled na svet. Na bobnih se jima je pridružil Garvin Gajšek in duo je zopet postal trio.
Skupina Tidal Waves je v letih svojega delovanja izdala tri single, nastopili pa so tudi na prireditvi Ime leta 2016, kar si štejejo v veliko čast. Glasbo, ki jo ustvarjajo, je težko opisati le z nekaj preprostimi besedami. V njej se meša pop, rock pa tudi zvoki, ki niso iz tega sveta. Fantje želijo ustvariti nekaj novega, neslišanega, nekaj kar bo poslušalcu nudilo nekaj več.

Člani skupine:

Ziggy
Clemens
GG

PODPRITE GLASBENE SKUPINE, DOGAJANJE IN SCENO, SAJ SCENA SI TI!!

Organizatorja: Mladinski center Zagorje, Zavod Peglezn