Manj svečk za manj grobov 2019

Dovolite, da Vas tudi v letošnjem letu, v imenu Dobrodelnega društva Fundacija Svečka povabimo k sodelovanju v projektu Manj svečk za manj grobov. Izvorno zasavski projekt je že pred leti postal vseslovenski. Tako v letošnjem letu poteka kar v 18 slovenskih krajih, rdeča nit pa tudi letos ostaja enaka. S projektom na eni strani zmanjšujemo pretirano okraševanje grobov ob 1. novembru, na drugi strani pa zbiramo sredstva za nakup opreme, ki rešuje življenja.

V letošnjem letu je projekt zasnovan tako, da vsa zbrana sredstva odbori namenijo projektom v svoji občini. V Zagorju bomo zbrane prostovoljne prispevke namenili zagorskim gasilcem za nakup opreme za reševanje ob poplavah.

V okviru projekta bodo v Zagorju organizirana zbiranja prispevkov na pokopališčih;

–        26., 27. in 31.10. ter 1.11. 2019 na pokopališču v Zagorju;

–        31.10. in 1.11.2019 na večini občinskih pokopališč.

Skupaj bo v projektu sodelovalo več zasavskih društev s skoraj 100 prostovoljci.

Na Vas se zopet obračamo s prošnjo za sodelovanje v akciji. Potrebujemo prostovoljce, ki bi bili pripravljeni pomagati pri zbiranju sredstev na vseh šestih pokopališčih Občine Zagorje ob Savi.

V kolikor se v vaših vrstah najdejo posamezniki, ki bi bili pripravljeni sodelovati, Vas prosim, da potrdite udeležbo Mateji Jelševar na tel.: 031 802 334 ali e-mail: matejajelsevar@yahoo.com

Zraven dopišite vaš EMŠO, saj ga potrebujemo za prijavo prostovoljcev.

Veseli bomo, če se nam boste pridružili tako kot do sedaj in pomagali predanim ZAGORSKIM GASILCEM, da bodo lažje reševali težave, ki so vse pogostejše v zadnjem času.

Za vašo podporo projektu Manj svečk za manj grobov 2019, se Vam že v naprej najlepše zahvaljujemo in Vas lepo pozdravljamo.

Dobrodelno društvo Fundacija Svečka