Kontaktna improvizacija


Želiš izkusit pravi, zares pravi naravni tok gibanja?

Kontaktna improvizacija je improvizirana plesna oblika, ki temelji na komunikaciji med dvema gibajočima se telesoma, ki sta v fizičnem stiku in kombiniranem odnosu do fizičnih zakonov, ki urejajo njihovo gibanje: gravitacije, zagona, vztrajnosti.

Telo se mora, da bi se odprlo tem občutkom, naučiti sprostiti odvečno mišično napetost in opustiti določeno kakovost volje.

Tedenski tečaj je razdeljen v osem modulov. Vsak modul tekom leta razvija in raziskuje eno ali več tem glede na izkušnjo udeležencev. Na voljo bo tudi prostor za izražanje osebnih želja in namenov, če se bo kdo zanimal za določeno temo iz področja kontaktne improvizacije.

Komu je vadba namenjena?
Vadba je namenjena in organizirana tako za začetnike kot strokovne plesalce.

Plan dela:
Treningi so organizirani za začetnike kot tudi strokovne gibalce.

Proces je organiziran v sklopu 8 treningov.

Sklop treningov se začne z vsaj 7 udeležencev, šele, ko je skupina formirana je možen tudi drop- in.

KDAJ?
Vsako sredo, ob 18.00
Sklop treningov se začne 6. novembra 2019

Število mest je omejeno, zato so prijave na info@mczos.si obvezne.

Delavnico vodi Davide Casiraghi, učitelj kontaktne improvizacije iz Slovenije. Svoj študij je pričel v Milanu in ga nadaljuje po vsej Evropi, z različnimi učitelji. Kontaktno improvizacijo vidi kot način, da se znova prebudimo in v celoti uživamo v naši občutljivosti in igrivosti, delamo na zaupanju ter raziskujemo radovednost do načel gibanja iz vsakodnevnih gibalnih vzorcev. V Milanu je soustanovitelj Collettivo Daimon, v Sloveniji pa soustvarjalec psihologije Moave v gibanju. Prav tako je oblikovalec in razvijalec globalnega koledarja kontaktne improvizacije, Davida pa lahko spremljate tudi na njegovi spletni strani.