VegeKuhna: čili & torta

Chili sin carne in presna torta z vanilijevo kremo

Septembra na vegeKuhni pripravljamo chili sin carne ter presno torto z vanilijevo kremo. Originalna jed chilli con carne, po naše pekoča paprika z mesom, je jed z dolgoletno tradicijo, njen izvor pa pripisujejo južnoameriškim Indijancem. Na delavnici bomo pripravljali brezmesno varianto, za sladico pa okusno presno tortico z vanilijevo polivko.

Tokratna vegešefica bo Polona iz Maribora, vodja Fajn Food at P’s, ki pravi naslednje:

”Zakaj? Zato…

Zato, ker obožujem kuhanje, ker je kuhinja moje ‘svetišče’, ker je prostor, kjer se izklopim, ker imam rada živali (vse, tudi kače ;-)), ker želim, da ljudje ‘občutijo’ hrano, uživajo v njej, ker želim, da razumejo, da brezmesna hrana ni hrana za reveže, da je tudi takšna hrana zdrava, okusna, dišeča, da je lahko tudi nedeljsko kosilo vegansko/vegetarijansko, itd. itd. Zato sem se odločila, da razvijam to ‘svojo’ zgodbo.”

Toplo vabljeni v sredo, 11. 9. 2019, ob 18. uri, v Dnevni center MC ZOS. S kopiranjem tega stavka ‘Pridem kuhnat!’ v mail, namenjen info@mczos.si, se brezplačno prijavi in si zagotovi mesto na kuharski delavnici.