Brcnimo rasizem #8

V soboto, 28. septembra 2019, se bo na igrišču Proletarec ob Mladinskem centru Zagorje odvijala osma zaporedna izvedba ⚽️ nogometnega turnirja Brcnimo rasizem ⚽️.

Turnir je del širše iniciative, ki preko športa promovira boj proti vsem oblikam izključevanja, sovraštva in zatiranja ter skozi tovrstne dogodke gradi alternative. Turnir je priložnost za srečanje, povezovanje in gradnjo solidarnosti med različnimi skupinami in družbeno angažiranimi iniciativami ter ljudmi, ki jih je obstoječi sistem potisnil na družbeni rob. Gre za odprti skupnostni prostor radikalne enakosti, ki zavrača rasizem, seksizem, homofobijo, nacionalizme in vse druge oblike diskriminacije.

V zadnjem času, ko sovražni govor, nestrpnost in ksenofobna dejanja postajajo del vsakdana ter se je eksplicitno povečala sovražna atmosfera ter razmere v družbi in javnem prostoru, so nogometni turnirji v sklopu iniciative Brcnimo rasizem še toliko bolj pomembni.

Temeljna ideja turnirjev je namreč v tem, da preko skupnostnega kulturno-športnega dogodka zgradimo alternativo obstoječim razmeram v družbi. Tu se rojevajo in širijo ideje ter prakse, s katerimi gradimo drugačno družbo in navsezadnje drugačen nogomet, namenjen vsem.

⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

★ SISTEM TEKMOVANJA ★

★Glede na število prijavljenih ekip, se bo opravil žreb in ekipe razdelilo v skupine. Te se bodo v predtekmovanju pomerile med sabo, najbolj uspešne pa še v izločilnih tekmah do finala. Sistem tekmovanja po skupinah bo objavljen na dan žreba, v četrtek, 26. septembra. Odvisen bo od števila prijavljenih ekip.

★ Osnovna pravila turnirja, ki se lahko do samega turnirja še nekoliko spremenijo, najdete na povezavi: https://bit.ly/2ltxtaw

Žreb turnirja bo potekal v četrtek, 26. septembra ob 15:00 s facebook live prenosom.

⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

★ PRIJAVE EKIP ★

Prijave ekip se bodo pričele zbirati 14 dni pred pričetkom turnirja – v soboto, 14. septembra.

★ Prijave zbiramo do zapolnitve tekmovalnih mest (12 ekip). V primeru velikega zanimanja pa bomo razmislili o morebitnih možnostih razširitve turnirja na 16 ekip.

⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

★ SPREMLJEVALNI PROGRAM ★

Poleg nogometnega turnirja bo organiziran tudi pester spremljevalni program:

ČETRTEK, 26.9., ob 15:00
★ Facebook live uradnega žreba

SOBOTA, 28.9., od 10:00 dalje
[igrišče Proletarec Zagorje]

★ Malonogometni turnir Brcnimo rasizem
Predtekmovanje po skupinah, četrtfinale, polfinale, tekma za 3. mesto in finale. Podelitev priznanj in pokalov 🏆

Živa Knjižnica Zasavje

Palačinkarna

★ “Hrana, ne orožje!” – brezplačni vegetarijanski topli obrok

★ izdelovanje priponk

★ ročni nogomet

⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

★ PRIDRUŽITE SE DOGODKU! ★

Turnir, ki ga organizirata, je namenjen skupnosti, zato vas vabimo, da se pridružite soustvarjanju dogodka! Pomagajte nam s promocijo dogodka in idej, ki jih promovira, pridružite se turnirju s svojo ekipo, navijaško skupino ali kot obiskovalci. Kakršnekoli dodatne ideje in pomoč so več kot dobrodošle! Uporabite spodnji kontakt!

Soorganizirata: O.S.A. (Organizirana skupnost anarhistov) Zasavje in Mladinski center Zagorje ob Savi

⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

★ KONTAKT / PRIJAVE ★
info@mczos.si
brcnimo.rasizem@gmail.com
Brcnimo rasizem