Sproščanje z glino

Zemlja,
od koder smo prišli,
kamor se bomo vrnili,
zemlja,
od koder pride vse, kar živi,
kamor se povrne vse, kar umrje,
zemlja,
ki sprejme smrt in daje življenje.
(Raymond Dextreit)

Glina je ena izmed najbolj sproščujočih in priljubljenih načinov sproščanja ter ustvarjanja. Gnetenje kepice v roki ni namenjeno le oblikovanju in igri. V svetu je namreč glina priznano terapevtsko orodje, s katerim preprosto odpravljamo psihološke, govorne in telesne blokade. Omogoča nam, da se izražamo naravno in pristno.
Glino je ustvarila narava, zato ob dotiku z njo občutimo povezanost z naravo in prizemljitev. Je izjemno sredstvo za sproščanje in pomirjanje. Spodbuja neverbalno komuniciranje, izražanje čustev in občutij, s čimer zmanjšamo stres, ki je v današnjem času vsakodnevno prisoten.
(Viri: Barbara Černe – Glina za vsak dan)

Delavnica bo potekala v torek, 16. julija, ob 18.00 v Mladinskem centru Zagorje. Vodila jo bo Deja Hauptman, dipl.oblik.unikatov, ki se zadnjih nekaj let ukvarja z oblikovanjem in izdelovanjem keramičnih izdelkov. Zadnje čase jo zanima predvsem področje dotika ter povezave gline s posameznikom. Želi si raziskovati odnose, druge dimenzije in interakcije človeka s tem čudovitim naravnim materialom. Zelo se veseli novih priložnosti in izkušenj.

Število udeležencev je omejeno, zato so prijave na info@mczos.si obvezne – prijave zbiramo najkasneje do nedelje, 14. julija. Delavnica je brezplačna.

Vljudno vabljeni vsi, ki si želite sprostitve na malo drugačen način.