Mlada zagorska noč

Zopet se bliža Mlada Zagorska noč, ki bo letos na soboto, 27. julija 2019, ob 21.00 v Veliki dvorani Mladinskega centra Zagorje.

ŠKLAB – klub zasavskih študentov, Občina Zagorje ob Savi, Zavod Peglezn ter MC ZOS vabimo na koncert skupin:

  • Helem Nejse
  • Justin’s Johnson
  • Paraziti P.13

!! VSTOPNINE NI !!

Opis nastopajočih:

›› Helem Nejse ‹‹

Na vsakem od njihovih koncertov vas čaka smeh, ples in hiti, ki so nastali v zadnjih nekaj letih skrbnega »metanja« rim na resnično bombastično glasbeno podlago. Ustanovljeni so bili v Sarajevu, kasneje pa so si pridobili naslove, kot so najbolj priljubljena skupina, najbolj priljubljena radijska oddaja in najbolj priljubljena gledališka predstava.

Kombinacija glasbenih žanrov, v katerih prevladujejo rap, reggae, rock, etno, dub, naredi to skupino res zanimivo tako mlajši, kot tudi starejši publiki. Besedila so družbeno angažirana, navdihnjena z resničnimi liki in dogodki, pogosto pa vsebujejo tudi nekoliko humorja.

»Go u gostima« je njihov razprodani prvenec, ki je izšel aprila 2017 in jim odpira regionalni prostor, video posnetki s tega albuma pa kraljujejo na internetu in jim je nemogoče pobegniti.

Že leta sodelujejo z Dubioza Kolektivom, Markom Louisom, Edom Maajka, Frenkijem in drugimi velikimi imeni. Do sedaj so igrali že na mnogih velikih festivalih, kot so Exit, Fest84, Seasplash Festival, OK fest, Pomurski poletni festival, Mostar summer Fest in drugih.

Združili so moč z beograjskim glasbenikom Markom Louisom in tako ustvarili regionalni hit »Kabadahija«, ter skupaj še z drugimi singli začeli novo dobo z imenom »Pola čovjek pola jedan«, ki je njihov drugi studijski album. Z novimi 14 hiti so pripravljeni osvojiti regijo ter dober del Evrope in sveta.

 

›› Justin’s Johnson ‹‹

Brass bend iz Splita, ki je za svoj prvi studijski album, ki je izšel leta 2013 z naslovom »Na krivom mjestu u pravo vrijeme« dobil odlične kritike občinstva in stroke. Izven države so imeli že več kot 300 koncertov, prav tako pa beležijo izjemne nastope na številnih festivalih, kot so Exit, Lake Fest, OK Fest in Ska festival v Italiji.

Glasbeni preobrat so naredili leta 2017, ko so posneli svoj drugi album »All In« in svoji glasbi dodali zanimive swing elemente.

Trenutno Splitski sekstet pripravlja svoj novi album, ki ga že predstavljajo v regiji in na katerega se občinstvo že pozitivno odziva. Tako kot prvi album je tudi drugi posnet v angleščini.

 

›› Paraziti P.13 ‹‹

So tri članski ska, punk, rock bend, ki ga sestavljajo Grega Oranič, Tona Oranič in Klemen Bohinc. Njihovi začetki segajo v leto 2003, kmalu pa so se začeli prvi nastopi. Prvotno so bolj preigravali punk rock, kasneje so jih zamikali tudi ska ritmi.

Prvi CD so izdali leta 2008 z naslovom Životinjsko carstvo, leta 2012 so posneli še drugi CD z naslovom Use gre u k_______! V letu 2014 so izdali še tretji album z naslovom Švas aparat, ki se nekoliko razlikuje od prejšnjih dveh, še vedno pa je kot pravijo sami, v njihovem »parazitskem stilu«. Spremljate jih lahko tudi na njihovi FB strani.