Dnevi medgeneracijskega sožitja

Od 14. do 16.maja 2019 je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal dogodek DNEVI MEDGENERACIJSKEGA SOŽITJA v organizaciji ZDUS Zveze društev upokojencev Slovenije in soorganizatorja Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstva za okolje in prostor in številni podporniki. Kot partner dogodka je sodelovala Medgeneracijska koalicija Slovenije – MekoS , ki jo sestavljajo ZDUS, Mladinski svet, Študentska organizacija in Dijaška organizacija Slovenije.

Na množično obiskani otvoritvi nas je pozdravil častni pokrovitelj dogodka predsednik vlade RS Marjan Šarec, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer, predsednik ZDUS-a Janez Sušnik.

Sledil je strokovni, kulturno ustvarjalni in spremljevalni  program.

Že prvi dan se je na dogodku predstavilo Medgeneracijsko središče Zagorje ob Savi na okrogli mizi z naslovom Program aktivnosti za vse generacije. Naša predstavitev je bila dobro sprejeta, veliko zanimanja in pohval  je doživel program , ki ga iz leta v leto dopolnjujemo in nadgrajujemo. Pohvaljena je bila inovativna oblika organiziranosti, ki je učinkovita in racionalna,  kot tudi povezanost z Večgeneracijskim centrom  Zasavje. Posebno pozornost je pritegnila nagrada Andragoškega centra Slovenije, ki jo je prejela skupina mladih prostovoljcev DOBROVOLJCEV –  izvajalcev aktivnosti v Medgeneracijskem središču Zagorje in vsakoletni festival Srečen za živet.

Udeležba na okrogli mizi pa je bila tudi priložnost, da izmenjamo naše izkušnje pri postavljanju dejavnosti za vse generacije z drugimi izvajalci v Sloveniji.

Anica Ule Maček, koordinatorka aktivnosti Medgeneracijskega središča Zagorje ob Savi