Rap koncert

Yo, yoo, yoooo u ZCji se bo repaaaaaal!

Petek, 29. marec, ob 21.00 v Mladinskem centru Zagorje
Nastopajoči: Zinedin Osmanović, Treći Sprat in Mirko Grozny.
Vstopnina: 4€

************************ ZINEDIN OSMANOVIĆ ************************

Zinedin Osmanović, 20 letnik iz Kisovca, ki z jezičnim bičem že od devetega razreda šiba rime v anglešči in (“po novem”) slovenščini, je stari znanec mladinskocentrskega odra. Občinstvo izpod odra bo zato na žalost zopet priča Zinedinovem brezvsebinskem cviljenju, ki – poleg neutemljene samohvale in postane merice kvazipolitičnega soljenja pameti – nudi le še ceneno, kislo eminemovsko imitacijo. Koalicija kisovčanskih lokalpatriotov pa še vedno vztraja, da mamin sin Zinedin vendarle ni od muh ter da prihajajoči miniprojekt The Kacy Tape to dokazuje. Le-tega bo pa Zinedin poleg selekcije drugih komadov odrapal na našem koncertu. Mogoče pa je afera Kacy sočnejša od Majdine.

Pričakujete lahko:
Back 2 Chasin’
God’s Plan (Remix): https://youtu.be/dFn6mmJTktc
nayacci: https://zinedino.bandcamp.com
… in še veliko več.

**************************** TREĆI SPRAT ****************************

Treći sprat (3. Štuk bengrz) so zasavski rap trio, ki ga sestavljajo Voke Kalash, Porkon in Sago. Voke Kalash, poznan tudi pod producerskim imenom DrippinCheez, kuha bolane podlage, na katere skupaj z ostalima članoma spitta lirike v slovenščini in mešanici vseh ostalih balkansih jezikov. Skupaj že 4 leta delajo trd in temačen boombap, v zadnjem času pa so se ulovili tudi na val trapa. Na koncertu tako ne bo mankalo oldschool vibe-a, niti turn up komadov, so be ready to flex.

Čekirajte tu: https://www.youtube.com/channel/UCOHZVep7eDeTEzkfpQeaA5g

 

*************************** MIRKO GROZNY ***************************

Dovolj je bilo molka in metanja peska v oči, je po mizi udaril novomeški raper Mirko Grozny, in Sloveniji ter svetu razkril svoj novi studijski album, ki nosi ime najbolje prikrite afere tega tisočletja, Afera Majda Holc. Afera Majda Holc je edina afera, o kateri nihče nič ne ve, je mati vseh afer, predvsem pa je Majda Holc ženska, brez katere bi bil svet prikrajšan za uro in pet minut lucidnega, družbenokritičnega in v prvi vrsti izjemno poslušljivega hiphopa iz delavnice Mirka Groznega.

Prisluhnite Aferi Majda Holc: http://hyperurl.co/aferamajdaholc

Luč sveta so ugledali tudi štirje singli s plošče, ki so jih pospremili tudi videospoti pod taktirko Andreja Srebrnjaka in Roka Kadoiča:
Razpaljotka: https://youtu.be/o0Nf0qwlpHI
Popaliđuma: https://youtu.be/3URnZqysQNY
Svet je sLep: https://youtu.be/FXA_j5ytOa8
Zarota zarota:

Afera Majda Holc je četrti album prekaljenega slovenskega rimoklepca, ki ga je radar širše javnosti zaznal po objavi singla »Ni več tko« (Trkaj, Zlatko, Mirko, Omar) pred dvanajstimi leti. Od takrat je posnel tri samostojne studijske albume (Teorija ĐorĐe Kesić (2008), Borec v meni (2011), Mesto je mrtvo (2014)), vmes pa mimogrede osvojil še naslov profesionalnega evropskega prvaka v tajskem boksu in bil uvrščen med dvajset najboljših borcev na svetu.

Vabljeni!