Kua bi u lajfi? (predstavitve poklicev)

V soboto, 23. februarja, je Mladinski center Zagorje ob Savi priredil dogodek z naslovom »Kua bi u lajfi?«. Z dogodkom smo želeli olajšati odločitev mladih o izbiri nadaljnjega šolanja in jim predstaviti različne profile poklicev in drugih možnosti po zaključku izobraževanja. Mladi so se pogovarjali z ljudmi, ki opravljajo določen poklic in izvedeli, kako je potekalo njihovo izobraževanje in poklicna pot, prednosti in slabosti njihovega poklica ter druge zanimivosti, ki jih določen poklic ponuja.

Mladi in njihovi starši so bili nad dogodkom navdušeni, saj so izvedeli veliko uporabnih informacij in so z nasmehom na obrazu povedali, da se bodo sedaj lažje odločili za nadaljnje šolanje. Povedali so tudi, da imajo sedaj boljši in realnejši vpogled v vsakdanje delo določenega poklica. Z največjim veseljem so prisluhnili predstavitvam poklicev oseb, ki so se izobraževali za popolnoma drug profil poklica, ki ga sedaj opravljajo in tako pomirili mlade, da je v redu, če ne vedo, kaj bi v življenju radi počeli ter da se pot do poklica ne konča pri izbiri izobrazbe.

Dogodka so se z veseljem udeležili tudi predstavniki poklicev in delili svoje zgodbe z mladimi. Na dogodku je predstavljalo poklice več kot 30 posameznikov, med njimi tudi avtokleparka, frizerka, psihologinja, mladinski delavec, psihologinja, dietetik, župan, frizerka, nutricionist, predavatelj na fakulteti, zdravnik (specializant infektologije), akademski kipar, profesor matematike in fizike, gradbeni tehnik, tržnik, direktor financ in računovodstva, maserka, grafični oblikovalec, avtoservisna inženirka, samozaposlen v kulturi (pisatelj), novinarka, vzgojiteljica v vzgojnem zavodu, logopedinja in surdopedagoginja, delavka na projektu, zdravstveni tehnik, poslanec v državnem zboru, socialna delavka in drugi.

Mladinski center Zagorje ob Savi se trudi odgovarjati na potrebe mladih in namerava pripraviti takšen dogodek tudi v prihodnjem letu, da bo še več mladih lahko odgovorilo na vprašanje »Kua bi u lajfi?«.

Oglejte si fotografije in video iz dogodka.